Mogo România planifică extinderea echipei sale în 2024

F.D.
Companii / 4 martie

Marilena Tetici, Director General Adjunct al Mogo România

Marilena Tetici, Director General Adjunct al Mogo România

Mogo România, fintech-ul specializat în finanţarea autoturismelor second-hand şi membru al grupului internaţional Eleving, anunţă planurile de dezvoltare pentru anul 2024. Anul trecut, filiala din România a atins cota de 13.1% din portofoliul companiei multinaţionale, cu o creştere de 7.9% a profitului în prima jumătate a anului 2023 faţă de anul precedent. Având în vedere evoluţia constantă pe piaţa din România, Mogo planifică extinderea echipei sale în 2024 şi va demara un proces activ de recrutare, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Mogo România are în prezent o echipă formată din 60 de angajaţi şi îşi propune extinderea acesteia în următorul an pentru a-şi dezvolta serviciile. Echipa gestionează în momentul de faţă peste 7900 de clienţi activi şi are în arhivă 18464 de la înfiinţarea companiei în 2017. De-a lungul anilor, filiala din România a avut rezultate notabile şi a câştigat încrederea clienţilor, satisfăcând cererea de creditare pentru autoturisme în piaţa maşinilor second-hand din România. De asemenea, Mogo a implementat mai multe tehnologii care contribuie la eficientizarea operaţiunilor şi reducerea activităţilor redundante, astfel încât angajaţii să se poată concentra asupra dezvoltării profesionale, întărirea relaţiilor cu clienţii prin furnizarea de servicii personalizate.

"La Mogo, tehnologia face parte din cultura noastră. Eficientizarea proceselor prin automatizare şi digitalizare este unul din obiectivele noastre şi încercăm să ne îmbunătăţim constant în acest domeniu, pentru a oferi servicii financiare competitive, aliniate standardelor europene. Chiar dacă tehnologia reprezintă un pilon important în procesele noastre, resursa umană este factorul care accelerează dezvoltarea companiei, aşadar urmărim extinderea echipei noastre. Îmbinând aceste două elemente, putem asigura dezvoltarea profesională şi personală a echipei, prin eficientizarea operaţiunilor şi eliminarea sarcinilor repetitive, astfel încât angajaţii să aibă mai mult timp pentru operaţiunile care aduc valoare adăugată întărind, în acelaşi timp, relaţiile dintre companie, parteneri şi clienţi", menţionează Marilena Tetici, Director General Adjunct al Mogo România.

Compania face parte din Grupul Eleving, prezent în paisprezece ţări de pe 3 continente, Europa, Asia şi Africa, patru pieţe fiind membre ale Uniunii Europene. Într-o piaţă a muncii în continuă schimbare, atât din punct de vedere social, cât şi legal sau economic, companiile trebuie să se adapteze şi să integreze noi strategii pentru retenţia talentelor şi succesul organizaţional.

La nivel european, în al treilea trimestru al anului 2023, 195.1 milioane de persoane din Uniunea Europeană aveau un loc de muncă, în timp ce 12.1 milioane erau şomere, conform datelor Eurostat. Comparativ cu statele în care Eleving Group operează, România are cea mai mică rată a angajărilor, respectiv 68.7% raportat la populaţia ţării, spre deosebire de 77.8% în Letonia, 78.6% în Lituania şi 81.8% în Estonia. Cu toate acestea, cea mai mare rată a şomajului este înregistrată în Letonia şi Lituania, respectiv 6.5%. Estonia se află pe locul al doilea cu o rată a şomajului de 6.2%, la coada clasamentului aflându-se România, cu 5.1%.

"Competitivitatea şi schimbările din piaţa muncii s-au intensificat semnificativ în ultimii ani, determinând o dificultate în a atrage şi a reţine talentele în organizaţii. Există o nevoie tot mai mare de flexibilitate, iar angajaţii caută medii de lucru care să permită adaptabilitate în desfăşurarea activităţii. Indiferent de gradul de experienţă, oamenii caută poziţii care să ofere oportunităţi de creştere profesională şi personală, iar prin munca lor să îşi demonstreze competenţa. Mai mult decât atât, sustenabilitatea, responsabilitatea corporativă şi importanţa factorilor politici şi etici se află printre principalele criteriile de alegere a unei companii de către candidaţi", precizează Anita Kalnina, Head of HR al Eleving Group privind tendinţele din piaţa muncii.

Mogo România vizează deschiderea a 7 poziţii în diverse zone de activitate ale companiei. Compania urmăreşte angajarea profesioniştilor în domeniul financiar, care să contribuie la dezvoltarea continuă a companiei. Fiind un sector economic foarte competitiv, compania pune mult accent pe inovaţie şi profesionalism în desfăşurarea tuturor proceselor operaţionale. În procesul de dezvoltare a echipei pe plan local, compania recrutează cu precădere în viitorul apropiat poziţii în zona de vânzări şi suport clienţi, precum şi colectare debite.

"În ultimii ani companiile din România s-au confruntat cu o scădere a personalului calificat şi motivat, ceea ce a determinat companiile să investească mai mult în dezvoltarea personalului şi implementarea măsurilor de retenţie a angajaţilor. În contextul actual, dorim să ne orientăm eforturile către o comunicare eficientă, generarea de valoare şi automatizarea operaţiunilor. În continuare, ne angajăm să consolidăm aceste principii în toate acţiunile noastre viitoare, contribuind astfel la crearea unei culturi organizaţionale în care colegii noştri îşi doresc să crească şi să se dezvolte", declară Roxana Stoian, HR Manager al Mogo România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb