Moţiunea simplă pe Educaţie propusă de către liberali va fi dezbătută astăzi în parlament

Mihaela Dan
Politică / 5 martie 2018

Raluca Turcan

Raluca Turcan

În decursul zilei de luni, moţiunea simplă pe Educaţie depusă de către deputaţii PNL "Educaţi România, nu o pesedizaţi!", va fi dezbătută în cadrul şdedinţei Camerei Deputaţilor urmând ca miercuri să fie supusă votului. Prin moţiunea simplă, liberalii, solicită demiterea ministrului Valentin Popa.

"Există un ministru în Guvernul României care sacrifică pe altarul ordinelor politice soarta copiilor noştri. PNL depune astăzi o moţiune simplă pe Educaţie, un semnal clar că lista miniştrilor care dăunează grav României trebuie completată cu ministrul Valentin Popa, ministrul care închide şcoli în Anul Centenarului, abandonează copii în sărăcie şi analfabetism şi umileşte dascăli. Bilanţul conducerii PSD - ALDE în domeniul Educaţiei constă în şcoli închise în Anul Centenarului, inspectori demişi prin fax pentru că nu corespundeau ordinelor de partid, probe de examene în afara legii, abandon şcolar în creştere, şcoli care nu îi învaţă pe tineri meserii, iar diplomele sunt departe de a certifica competenţe. PNL trage în felul acesta un semnal de alarmă asupra unui ministru care trebuie demis de urgenţă din Cabinetul Dăncilă până nu este prea târziu", a afirmat, miercuri, în plen, la depunerea moţiunii, liderul grupului PNL de la Camera Deputaţilor, Raluca Turcan.

Liberalii subliniază că un popor care astăzi se educă, mâine va inova, iar inovarea aduce progres şi progresul generează prosperitate şi o viaţă mai bună pentru toţi.

Aceştia subliniază că un popor care astăzi se educă, maine va inova, inovarea aduce progress iar progresul generează prosperitate şi o viaţă mai bună pentru toţi

PNL cere ministrului Educaţiei să aducă garanţii că: nu se vor închide şcoli, nu vor fi comasate clase, nu se va generaliza învăţământul simultan, nu vor fi disponibilizări în sistem (profesori sau personal auxiliar), nu vor mai exista întârzieri la plata salariilor şi că sunt suficiente fonduri până la sfârşitul anului pentru salarii. De asemenea, liberalii, le cer parlamentarilor ca, dacă au probleme în circumscripţiile lor, să nu ezite să dea "o bilă neagră" Ministerului Educaţiei.

Una dintre problemele semnalate în moţiune se referă la "manualul unic, adoptat prin lege", pentru fiecare disciplină, care "condamnă mai degrabă la închiderea minţii, decât la colaborare şi asigurarea unui viitor pentru români".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb