MTI: Compania Aeroporturi Banat, operaţională din 2010

A.G.R.
Macroeconomie / 20 august 2009

Aeroporturile din Timişoara şi Arad vor forma, începând din 2010, Compania Naţională Aeroporturi Banat, urmând să aibă acţionari atât Ministerul Transporturilor, cât şi autorităţile locale, a declarat joi, pentru Agerpres, Eusebiu Pistru, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

"Am propus ca primăriile şi consiliile judeţene din cele două oraşe să devină acţionari, la fel ca şi Ministerul Transporturilor, în această companie. Până acum, cele două aeroporturi îşi făceau concurenţă unul altuia. De exemplu, Aeroportul din Arad practica tarife mici, iar Timişoara era obligată să facă acelaşi lucru. Acum, va fi o administraţie comună care va impune tarifele şi va face investiţiile", a explicat Eusebiu Pistru.

Oficialul a precizat că, dacă autorităţile locale vor fi de acord, atunci compania ar urma să ia fiinţă la începutul anului viitor.

Traficul aeroportuar de persoane pe Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara a crescut, în primul semestru, cu şase la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Până la 1 iulie au fost înregistraţi 433.292 de pasageri, cu aproape 25.000 de pasageri mai mult decât în perioada similară a anului trecut, în timp ce, în luna iunie, creşterea a fost de 11 la sută, iar în luna mai, de opt la sută.

Dacă Aeroportul Internaţional Arad aparţine Consiliului Judeţean Arad, Aeroportul Internaţional din Timişoara aparţine Ministerului Transporturilor, cu 80 la sută din acţiuni şi Fondului Proprietatea, cu 20 la sută din acţiuni.

De pe Aeroportul din Arad se organizează curse către Bucureşti, Verona, Valencia şi Bucureşti şi aici operează companii precum TAROM şi Blue Air, iar de pe Timişoara se organizează curse către Paris, Viena, Valencia, Barcelona, destinaţi din Italia, dar şi Bucureşti, pe Timişioara operând companii precum TAROM, Austrian Airlines, Wizz Air şi Carpatair.

Ministerul Transporturilor intenţionează ca, pe modelul Companiei Aeroporturi Banat, să creeze şi Compania Aeroporturi Bucureşti, care să includă Aeroporturile Băneasa şi Otopeni.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Compania Aeroporturile Banat este binevenita pentru Regiunea Banat in ceea ce priveste dezvoltarea economica

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb