Muzica bună şi zăpada i-au determinat pe turişti să aleagă Prahova

D.T.
Cultură / 20 februarie 2023

Muzica bună şi zăpada i-au determinat pe turişti să aleagă Prahova

Weekendul care tocmai s-a încheiat a înregistrat un procent de ocupare turistică de aproape 95% în toate cele trei staţiuni turistice montane de pe Valea Prahovei (Sinaia, Buşteni şi Azuga), potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Vremea a fost favorabilă pentru practicarea sporturilor de iarnă. Zăpada, fiind atracţia principală a sezonului, astfel că şi în acest weekend turiştii au luat cu asalt pârtiile.

La Azuga weekendul acesta s-a schiat pe pârtia Sorica, deservită de Telescaun şi Telegondolă. Teleschiul de la pârtia Cazacu Variantă a funcţionat. De asemenea, au funcţionat pârtiile de începători, banda de la Sorica si baby sky Cazacu Variantă. Instalaţia de Telescaun şi banda şi-au început programul cu publicul la ora 09:00 şi au funcţionat până la ora 18:00. Instalaţia Telegondola şi-a început programul cu publicul la ora 09:00 şi a funcţionat până până la ora 16:00. Instalaţia Teleschi şi Baby Sky Cazacu Variantă a funcţionat până la ora 16:30. Pârtia Cazacu deservită de Telegondola a rămas închisă şi în acest weekend, adaugă comunicatul.

La Buşteni, starea pârtiei a fost perfectă pentru ski şi pentru momente de relaxare. Starea stratului de zăpadă a fost suficient pentru ski.

La Sinaia, sâmbătă la Cota 2000 instalaţiile de altitudine nu au pornit. Domeniul schiabil a fost închis. La Cota 1400 au fost +2 grade, cer acoperit şi vânt moderat. Telecabina tronson 1 (Sinaia - Cota 1400) a început programul cu public la 08:00 şi a funcţionat până la 17:00.

Pârtia Nouă a fost închisă. Stratul de zăpadă a fost afectat de temperaturile pozitive.

Ieri, Telescaunul Dorului şi Teleschi Valea Soarelui au început programul cu public. Telescaunul Expres (Cota 1400 - Cota 2000) a început programul cu publicul şi a funcţionat până la 16:30. Drumul de Vară a fost amenajat şi practicabil până la Cota 1500. Între Cota 1500 şi Cota 1400, stratul de zăpadă a fost subţire, mai informează comunicatul.

Bineînţeles funcţionarea instalaţiilor pe cablu poate suferi modificări în funcţie de starea vremii în ziua când turistul doreşte să meargă pe pârtie. Informaţii în timp real se găsesc pe paginile de facebook: Gondola Sinaia, Pârtia Kalinderu, respectiv Cnipt Azuga sau Domeniul schiabil Azuga.

La Câmpina a avut loc, în week-end-ul care a trecut (17-19 februarie 2023), cea de-a XVI-a ediţie a Târgului Mierii, manifestarea a fost organizată de Asociaţia Apicolă "Valea Prahovei" în parteneriat cu administraţia locală.

La târg au participat zeci de apicultori, atât producători individuali, cât şi firme de profil din mai multe zone ale ţării. Standurile apicultorilor au fost amenajate ca de obicei, în incinta Casei Tineretului, în holul mare de la parter, în holul de la etaj, dar şi pe platoul din faţa instituţiei şi în partea din spatele acesteia.

Deschiderea oficială a manifestării a avut loc vineri, de la ora 11.00, şi a fost urmată de un scurt program artistic şi de concursul "Recunoaşterea sortimentului de miere". Au fost prezentate 10 sortimente de miere, iar concurenţii au fost invitaţi să recunoască ce fel de miere conţine fiecare borcan.

Premiile au fost oferite de magazinele LEMS - sponsor principal al evenimentului. Un alt concurs important s a desfăşura sâmbătă, de la ora 12.00 - "Cea mai bună miere".

Târgul Mierii 2023 a reluat tradiţia acestei manifestări organizate la Câmpina, după o pauză de doi cauzată de pandemie, potrivit comunicatului citat.

Târgul Mierii de la Câmpina constituie un eveniment important, pe locul al doilea după Târgul Naţional al Mierii de la Bucureşti, ajuns anul acesta la cea de-a XXIV-a ediţie, doar că acest târg din Capitală se desfăşoară de două ori pe an, primăvara şi toamna.

În săptămâna care urmează APDT Prahova participă cu stand la Târgul de Turism de la Romexpo începând cu data de 23 şi până pe data de 26. Programul este următorul: în zilele de 23,24 şi 25 între orele 10.00 si 18.00 şi în ziua de 26 între orele 10.00 şi 16.00. Manifestarea se va desfăşura în pavilionul B2 iar APDT Prahova are standul cu numărul 54.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb