NAI Romania: "Interesul pentru mutarea rezidenţei fiscale în paradisuri fiscale a crescut cu peste 10% în ultima lună"

T.B.
Companii / 16 august 2023

Andrei Botiş, CEO Appraisal & Valuation SA (NAI Romania)

Andrei Botiş, CEO Appraisal & Valuation SA (NAI Romania)

În contextul schimbărilor continue în legislaţia fiscală, interesul pentru mutarea rezidenţei fiscale în paradisuri fiscale a înregistrat o creştere semnificativă, de peste 10%, în ultima lună, estimează Appraisal and Valuation, compania deţinătoare a brandului NAI Romania, listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu simbolul bursier APP, potrivit unui comunicat NAI Romania.

Deşi mai intens în ultima perioadă, acest fenomen nu este unul nou, ci reflectă eforturile constante ale indivizilor şi companiilor de a-şi optimiza situaţia fiscală şi de a găsi soluţii competitive într-un mediu economic dinamic şi de impredictibilitate fiscală, conform sursei citate.

Paradisurile fiscale, cunoscute pentru regimul lor fiscal prietenos, lipsa sau nivelul redus al taxelor şi confidenţialitatea ridicată, atrag din ce în ce mai mulţi interesaţi. Creşterea recentă a interesului pentru mutarea rezidenţei fiscale în astfel de jurisdicţii poate fi atribuită unui mix de factori, inclusiv schimbări în politicile fiscale, adaptarea la tendinţele digitale şi globale, precum şi perspectivele asupra creşterii economice într-un mediu fiscal favorabil, potrivit datelor din comunicat.

Această creştere semnificativă a cererii pentru consultanţă şi servicii de relocalizare fiscală reflectă o dorinţă crescută de a obţine avantaje fiscale în mod legal şi transparent. Cu toate acestea, este nevoie de o atenţie sporită asupra necesităţii de a aborda aceste decizii cu responsabilitate şi conformitate cu legislaţia internaţională şi locală, pentru a evita potenţialele probleme legale ulterioare, se mai arată în comunicat.

Este important de menţionat că organismele internaţionale şi guvernele lucrează în mod constant pentru a combate evaziunea fiscală. Astfel, o mutare a rezidenţei fiscale trebuie să fie efectuată în concordanţă cu toate cerinţele legale şi să evite orice practică care ar putea fi considerată neloială sau ilegală, precizează sursa citată.

"În concluzie, creşterea cu peste 10% a interesului pentru mutarea rezidenţei fiscale în paradisuri fiscale în ultima lună subliniază necesitatea continuă de a găsi soluţii fiscale eficiente şi competitive într-un mediu economic în schimbare. Cu toate acestea, îi sfătuim pe cei interesaţi să abordeze aceste decizii cu transparenţă, conformitate şi responsabilitate, pentru a asigura un peisaj fiscal global echitabil şi sustenabil", consideră Andrei Botiş, CEO Appraisal & Valuation SA (NAI Romania), potrivit comunicatului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb