Negocierile ruso-ucrainene au fost suspendate din cauza mentalităţii stereotipe a Moscovei

G.D.
Internaţional / 17 mai 2022

Negocierile ruso-ucrainene au fost suspendate din cauza mentalităţii stereotipe a Moscovei

Negocierile dintre Rusia şi Ucraina în privinţa rezolvării conflictului au fost suspendate din cauza "mentalităţii stereotipe" a Moscovei, care nu realizează că războiul "nu se mai desfăşoară conform regulilor, planurilor şi programului ei" a declarat Mihailo Podoliak, un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează CNN, conform News.ro.

Mihailo Podoliak a afirmat că negocierile ruso-ucrainene s-au oprit din cauză că "Rusia continuă să aibă o mentalitate stereotipă". El a adăugat, în cadrul unor declaraţii televizate, că Moscova nu realizează că războiul "nu se mai desfăşoară conform regulilor, planurilor şi programului ei".

De când cele două delegaţii s-au întâlnit la Istanbul, "nu există schimbări semnificative, nici vreun progres", a mai spus el.

"Rezistenţa Ucrainei, rezistenţa din punct de vedere profesional creşte, de aceea Rusia nu are cum să-şi atingă obiectivele", a subliniat Podoliak.

El a respins, de asemenea, orice concesii teritoriale din partea Ucrainei şi a dat asigurări că preşedintele Zelenski nu va semna Acordul Minsk-2.

"Războiul nu se va încheia dacă cedăm o parte din teritoriile noastre. Acest lucru nu este acceptabil din partea Ucrainei şi nu va fi acceptat de societatea ucraineană. Minsk-2 ar putea fi semnat de un alt preşedinte. Preşedintele Zelenski nu îl va semna, deoarece orice Minsk-2 reprezintă o amânare a războiului, chiar mai distructivă, de exemplu, cu un an sau doi", a mai declarat oficialul ucrainean.

Minsk-2 ar fi acordat o autonomie semnificativă teritoriului din estul Ucrainei, care se află sub controlul separatiştilor pro-ruşi din 2014.

Între timp, agenţiile de presă de stat ruse au relatat, astăzi, că ministrul adjunct de Externe Andrei Rudenko a confirmat că negocierile nu sunt în desfăşurare, dar ar fi invocat cauza ca fiind retragerea Kievului din procesul de negociere.

Ucraina nu a oferit un răspuns la proiectul de tratat propus de Rusia, a adăugat Rudenko.

Decizia miniştrilor de Externe ai statelor membre UE de a aloca Ucrainei încă 500 de milioane de euro din Fondul European pentru Pace (EFP) referitor la achiziţionarea de armament prelungeşte conflictul, a mai spus oficialul rus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb