NEGOIŢĂ, DESPRE CONFERINŢA DE PRESĂ COMUNĂ SUSŢINUTĂ CU CORINA CREŢU:  "Reabilitarea termică nu are culoare politică"

V.T.
Politică / 23 aprilie 2019

Robert Negoiţă (Sursa foto: Twitter)

Robert Negoiţă (Sursa foto: Twitter)

Social-democratul Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, a declarat, astăzi, că prezenţa la o conferinţă de presă comună cu Corina Creţu, candidatul Pro România la alegerile europarlamentare, nu are conotaţii politice, ci numai administrative şi a admis că "un fost comisar poate să ajute România din Parlamentul European".

"Reabilitarea termică nu are culoare politică, vă asigur de chestiunea asta. Salubritatea, la fel. Şcolile, grădiniţele nu că nu au, nu trebuie să aibă culoare politică. Eu sunt aici în calitate de primar şi doamna comisar în calitate de comisar, chiar dacă, din nefericire, s-a produs această ruptură. Dar sunt foarte bucuros să înţeleg că şi Pro România este tot cu viziuni similiare şi cred că în România avem nevoie de ofertă (...). Un fost comisar european îmi imaginez ce cerc de cunoştinţe, de interacţiune umană, oameni cu care se cunoaşte acolo în mod inevitabil, cred că trebuie să ne orientăm bine ce trimitem acolo, în Parlamentul European (...) Cred că un fost comisar poate să ajute România din Parlamentul European, unde instituţiile care contează cu adevărat sunt Comisia Europeană, Consiliul UE şi Parlamentul European", a precizat Negoiţă, răspunzând unei întrebări pe această temă, potrivit Agerpres.

La rândul său, Corina Creţu a susţinut că, deşi este în campanie electorală, trebuie făcută distincţia între calitatea sa de comisar european şi decizia sa de a merge la Pro România.

"Este campanie electorală, dar sunt două lucruri distincte. Calitatea mea de comisar european de a ajuta administraţiile de orice culoare politică să folosească bani europeni şi decizia mea de a merge la Pro România într-o echipă de oameni competenţi, pro-europeni, social-democraţi, care nu blamează UE pentru neîmplinirile lor(...) ", a afirmat Corina Creţu.

Ea a adăugat că "politica regională nu are culoare politică", iar în ultimii cinci ani a colaborat "foarte strâns" cu toţi primarii, indiferent de partidul din care fac parte.

"Eu aş adăuga faptul că, în ultimii cinci ani, am colaborat foarte strâns cu toţi primarii, indiferent de culoarea lor politică. Cred că este de datoria mea, în calitate de comisar european. Pe lângă România, mai sunt responsabilă faţă de alte 27 de state membre. Pe toate le-am tratat în mod egal. Într-adevăr, politica regională nu are culoare politică şi cred că a fost de datoria mea să arăt exemple de bune practici. Aşa cum m-am dus la Iaşi, aşa cum m-am dus la Alba-Iulia, la Oradea, vin acum în sectorul 3, cred că trebuie să arătăm că se poate şi că este foarte uşor să dăm vina pe Bruxelles şi să spunem că îngreunează şi că de fapt nu vor să ne dea bani şi este datoria mea, ca şi comisar, să spun că nu. Alocarea României este foarte mare, dar ea nu este cheltuită pentru că nu avem proiecte", a spus Corina Creţu.

Ea a afirmat că foarte mulţi primari, "atunci când inaugurează o şcoală, un drum naţional sau o modernizare de spital, nu spun că 85% din banii din care s-au făcut aceste proiecte vin din bani europeni şi tolerează acest limbaj anti-european, care este foarte periculos pentru România, pentru că e vorba de viaţa tinerilor, de viaţa celor care vor rămâne în ţară, de a apăra acest proiect european".

Comisarul pentru politică regională, Corina Creţu, a venit însoţită de preşedintele Pro România, Victor Ponta, la conferinţa de presă comună susţinută cu Robert Negoiţă, pe tema absorbţiei fondurilor structurale şi de investiţii ale UE de către autorităţile locale din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb