NETOPIA MOBILPAY: "Utilizatorii de Android folosesc mai des portofelul digital, iar cei de iOS fac plăţi mai mari"

Amalia Pană
Companii / 26 aprilie 2016

Netopia mobilPay, companie de plăţi, estimează că până la finalul lui 2016, tranzacţiile realizate cu portofelul digital să depăşească 1 milion de euro, dat fiind că valoarea plăţilor cu portofelul digital "mobilPay Wallet" a crescut cu peste 100% în primele trei luni ale anului, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit datelor Netopia mobilPay, din totalul românilor care şi-au instalat aplicaţia, două treimi deţin dispozitive cu sistem de operare Android, iar restul iOS. Însă, valoarea plăţilor de pe device-uri Apple este, în medie, cu 25% mai mare faţă de cea înregistrată de pe smartphone-urile cu Android.

Informaţiile analizate de companie mai arată că, printre utilizatorii aplicaţiei se află şi români care folosesc portofelul digital încă de la lansare, din aprilie 2013. Mai mult, cea mai mare plată cu "mobilPay Wallet" a depăşit 1.000 euro, fiind realizată de pe un dispozitiv cu sistem de operare Android, se precizează în comunicat.

"Avem utilzatori nu doar fascinaţi de inovaţie, ci şi foarte fideli. Am fost plăcut surprinşi să descoperim că unul dintre ei şi-a înregistrat cardul în aplicaţie încă de la bun început, din 2013, şi a folosit «mobilPay Wallet» în fiecare lună. Un alt utilizator al wallet-ului cumpără cu el în fiecare zi. Chiar dacă nu vorbim de sume foarte mari - majoritatea îl foloşte pentru facturi, masa de prânz la restaurant sau hipermarket - , observăm obişnuinţa de a utiliza un portofel digital, iar asta contează cel mai mult", declară Antonio Eram, CEO şi fondator Netopia mobilPay.

Potrivit acestuia, suma medie achitată cu mobilPay Wallet se ridică, anul acesta, la circa 85 de lei, iar cele mai multe plăţi din aplicaţie sunt realizate de clienţi ai ING Bank, locul doi în clasament fiind ocupat de cei ai Raiffeisen Bank. În ceea ce priveşte tranzacţia medie prin "mobilPay Wallet" înregistrată la hipermarket-uri şi supermarket-uri, aceasta se ridică la circa 65 de lei.

Datele Netopia mobilPay mai arată că, în oraşele în care există posibilitatea plăţii transportului în comun cu portofelul digital, respectiv Cluj-Napoca, Alba Iulia, Turda, Baia-Mare şi Ploieşti, biletele de călătorie au fost cumpărate exclusiv de cei care deţin telefoane cu sistem de operare Android.

Aplicaţia "mobilPay Wallet" este disponibilă pentru telefoane smart şi poate fi folosită pentru cumpărături în hipermarket-urile şi supermarket-urile Carrefour din ţară, în magazinele Cora din Capitală sau la plata facturilor la utilităţi, întreţinerea la blocurile de locuinţe, reîncărcarea cartelelor preplătite, notei la restaurant, pentru produse şi servicii furnizate de alţi comercianţi parteneri, online sau offline, încheie comunicatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb