Nici diplomaţii ucraineni nu mai cred în Ucraina?

Călin Rechea
Internaţional / 9 august 2023

 Călin Rechea

Un număr tot mai mare de diplomaţi ucraineni nu se mai întorc acasă după încheierea misiunilor diplomatice. Într-un interviu acordat publicaţiei guvernamentale Rossiiskaia Gazeta la mijlocul lunii iunie 2023, directorul Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narîşkin, a declarat că numărul acestora este de ordinul sutelor.

"Această tendinţă este caracteristică în special pentru angajaţii Ministerului de Externe, care sunt la curent cu adevăratele perspective ale Ucrainei. Zeci şi sute de angajaţi diplomatici ucraineni refuză pur şi simplu să se întoarcă în ţara lor natală odată ce misiunile lor s-au încheiat", a precizat şeful SVR în interviul preluat şi de agenţia de ştiri TASS.

Narîşkin a mai subliniat că "inclusiv ucrainenii care împărtăşesc sentimente naţionaliste fac acest lucru, deoarece şi credinţa lor în victoria Kievului se estompează".

Conform declaraţiilor şefului SVR, "problema angajaţilor care au refuzat să se întoarcă a atins o amploare care poate pune în pericol funcţionarea normală a Ministerului Afacerilor Externe din Ucraina".

Informaţiile prezentate de Serghei Narîşkin au fost confirmate recent şi de o publicaţie din Ucraina, Zerkalo Nedeli, care estimează că până la 60% dintre diplomaţii ale căror misiuni s-au încheiat nu se întorc în ţară.

Doar un singur diplomat din 20 s-a întors din Statele Unite şi există ambasade de la care nu s-a mai întors nimeni, după cum mai scrie Zerkalo Nedeli.

Principalii factori ai refuzului de a reveni în ţară sunt reprezentaţi de problemele financiare, problemele privind găsirea unui loc de muncă în Ucraina dar şi teama de mobilizare pentru frontul din estul ţării.

"Refuzul diplomaţilor de a se întoarce acasă a devenit un indicator negativ pentru societatea ucraineană şi pentru investitorii străini. Diplomaţii nu cred în viitorul ţării lor", este concluzia articolului din publicaţia ucraineană Zerkalo Nedeli.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Este evident faptul ca "Slava" se transforma rapid in "Kaput"!

    1. Clar! : Ăia 19 asigurau victoria. : Propaganda merge-n gol, în timp ce Ucraina stă pe loc trimițând zi de zi 500 ruși în lanțul trofic. :

      Numai 500? Eu zic ca trimit mult mai mult! Se vede mai ales din super-contraofensiva lor cu tancurile si blindatele americano-germane facute fier vechi de catre rusi!

    Asa e când votezi un actor ca președinte. Viata nu e ca în filme.

    1. Ianukovici, mascota lui Putler, a radicalizat rusnacii din Ucraina.

      Acum sud -estul Ucrainei este teren arabil. : 

      Ucraina a interzis limba minoritatilor in scoli si administratie la cererea expresa a ultra-nationalistilor ucrainieni = urmasii lui bandera nazistul

      deci radicalizarea a fost facuta de nationalismul rasist al ucrainienilor . 

      o persoana poate fi nationalista fara sa urasca pe ceilalti care nu sant ca el .

      in momentul in care incepe sa ii urasca devine un nazist  

    stiti ce imi place la toata zarva asta cu ucraina?

    Ca este inca o piata aflata in deflatie zdravana! 

    Atat pe capitolul financiar ; instrumente financiare.... cat si la capitolul comoditati.... 

    Si e pacat de ea sa nu profite investitorii din europa si nu numai! 

    In Republica Moldova miroase putin a bula pret in aur active metri patrati... dar cine sunt eu sa imi spun parerea pe aiti... cred ca mai abilitati sunt guvernatorii de bancilor centrale... sau poate nu.... sa spuna ce e scump si ieftin in pret bani reali sau pret bani credit /note credit pe datorie gov / civil in crestere si aur in nominal inca elevat. 

    am ceva terenuri in africa si case... au arit in acest ani de la 500 1000 (terenuri) la 4000-9000 de dolari... ceva case de la 8-14 mii la 20-40 mii... e buna treaba cu inflatia... dar daca trag linai de trend vad balonarea peste linie... idem cu 99 2000 si cv idem cu 85 spre 90 ... vad si crashul din 92 2012.. si crashul din fata....  

    mai tiin de ele caci nu este cumprimata total piata in capraturi. 

    Ma distreaza si Chisinaul cu doua odai cumparae pe 4000 dolari iar acum se cere 50-65 mii exact prin centrul lui... unde veniturile regiunii nu arata asa exuberanta... imi plac in schimb strainii ce umfla piata periodic... 

    toate jocurile astea speculative plesnesc ciclic din diferite motive: revolutie - criza bancara /fuga de capital / razboaie... etc. 

    ucraina de prin 2014 nu mai reuseste unele regiuni sa le infleze speculativ financiar... 

    s c c r e t  

    Zele forever.Multă,multă Slava.

    1. Saracule,

      esti intoxicat de propaganda

      cred ca era ironic si sarcastic cand a scris

    Pt ca-i interzis sa iesi din tara ca si barbat, fug cand au ocazia. zELENSKI a innebunit cu incercarea de contraofensiva impotriva rusiei cand are cel mult soldati 1/1. acolo va fi macel degeaba. si oamenii iata ca-si pierd increderea.

    rusia e prea puternica fata de ucraina si nu pare sa poata fi data afara usor. iar restul lumii isi va pierde rabdarea cu finantarea fara limita de bani si timp a acestui razboi.  

    1. Rusia ta puternica pierde 500 bucăți pe zi. Ucraina așteaptă livrări în timp ce rusnacii tăi nu mai au acces la nimic. :

      De unde faci rost de fumuri asa de tari?

    pai nu traiesc bine in Occident, ca si penalii nostri....ce sa mai caute in saracie, ca si la noi?

    Cu fiecare zi de razboi distrugerile sunt tot mai mari, sansele unei victorii reduse, iar perspecivele post-conflict destul de incetosate...

    incet , incet , chiar tiptil , se schimba narativul despre Ucraina , incep sa se gaseasca chichite .

    Asa a iceput si covidul in forța si s-a terminat fasaind, e semn ca se pregateste alta cacealma .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb