Nicolae Ciucă: din 2025, românii vor putea să călătorească fără vize în Statele Unite

A.D.
Politică / 1 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a dat astăzi, "vestea includerii României în programul Visa Waiver al SUA". El a amintit că anul trecut a avut discuţii cu senatori americani şi a făcut "eforturi diplomatice intense" pentru a obţine acest statut, iar ca premier a numit un coordonator naţional pentru Visa Waiver. "Aceste eforturi nu doar că vor facilita călătoriile, dar vor consolida şi mai mult relaţia noastră strategică cu SUA, în beneficiul fiecărui român", a subliniat Ciucă.

"Anunţ cu bucurie vestea includerii României în programul Visa Waiver al SUA, care va permite românilor, ca din 2025, să călătorească fără vize în Statele Unite. De-a lungul anului 2023, am avut discuţii directe cu senatori americani şi am făcut eforturi diplomatice intense pentru a obţine acest statut. În martie, senatorii Durbin şi Shaheen au introdus un proiect de lege în Congres pentru a sprijini România în acest demers. A fost un moment crucial şi un semnal puternic din partea partenerilor noştri americani", a arătat Nicolae Ciucă, astăzi, într-o postare pe profilul său de Facebook.

El a menţionat că, în timpul cât a fost premier, a numit un coordonator naţional pentru Visa Waiver, astfel încât toate instituţiile să conlucreze pentru îndeplinirea criteriilor tehnice şi de securitate necesare.

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a anunţat astăzi, că ţara noastră îndeplineşte formal toate condiţiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver. "Sigur, aşteptăm o confirmare de la partenerii americani în perioada următoare, dar evaluarea noastră, bazându-ne pe numărul de aplicaţii pentru vize din acest an, precum şi pe trendul puternic descrescător din ultimii ani, este că Romania a coborât sub procentul de 3% al ratei de respingere", a declarat Muraru. El preconizează că din prima parte a anului viitor, românii vor putea călători fără vize în Statele Unite. Muraru a adresat mulţumiri preşedintelui Klaus Iohannis, ultimelor două guverne, instituţiilor publice, coordonatorului naţional pentru Visa Waiver, Parlamentului, precum şi zecilor de companii private care au sprijinit demersul, asociaţiei de afaceri româno-americane, instituţiilor media care au promovat campania publică pentru îndeplinirea condiţiilor în direcţia includerii în program, transmite news.ro.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Daca ar fi sa ne luam dupa Putin nu prea mai vedem rostul .Or sti ceva amerlocii .

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Mananca rahat, nu e luata nicio decizie... Decizia va fi luata dupa alegeri, dar putem sa ne facem poze cu pasaportul din timp... cam asta e optica lu Ciolacu

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb