Nicolae Ciucă: "PNL va susţine în continuare familia, familia tradiţională, credinţa în Dumnezeu şi patriotismul"

S.B.
Politică / 11 decembrie 2023

Nicolae Ciucă: "PNL va susţine în continuare familia, familia tradiţională, credinţa în Dumnezeu şi patriotismul"

Liderul liberalilor Nicolae Ciucă a declarat, întrebat luni despre decizia CEDO referitoare la parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex şi faptul că premierul PSD Marcel Ciolacu a precizat că societatea românească nu este pregătită să recunoască aceste cupluri, că personal şi PNL îşi asuma susţinerea în continuare a familiei tradiţionale, a credinţei în Dumnezeu şi patriotismul, informează news.ro.

"Personal şi PNL, în tot ceea ce înseamnă valorile despre care noi am vorbit, Partidul Naţional Liberal va susţine în continuare familia, familia tradiţională, credinţa în Dumnezeu şi patriotismul, aşa cum au fost asumate la nivelul partidului", a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat care este punctul de vedere al PNL cu privire la faptul că premierul a afirmat România nu e pregătită, după decizia CEDO, privind, legalizarea parteneriatului civil între persoanele de acelaşi sex, luni la Parlament.

Pe 23 noiembrie, premierul Marcel Ciolacu a declarat, întrebat la Europa FM despre faptul că România trebuie să prezinte, până pe 25 martie, propunerile de măsuri în urma deciziei CEDO referitoare la recunoaşterea şi protecţia legală a cuplurillor formate din persoane de acelaşi sex, că societatea românească nu este pregătită pentru acest lucru.

Şeful Guvernului a mai spus că nu este "un om obtuz" şi are prieteni care "au relaţii cu un alt bărbat", însă vorbeşte din punctul de vedere al unui prim-ministru. Liderul PSD a adăugat că nu ar fi nici prima, nici ultima oară când CEDO condamnă România.

Ministra de Externe Luminiţa Odobescu a cerut Guvernului să transmită un punct de vedere al Executivului până pe 28 noiembrie, pentru că, până pe 25 martie, România trebuie să prezinte Comitetului miniştrilor măsurile adoptate sau propunerile avute în vedere, după decizia CEDO care cere un statut juridic pentru cuplurile formate din persoane de acelaşi sex.

Obligaţia ţării noastre de a proteja şi recunoaşte familiile formate din persoane de acelaşi sex este reconfirmată de Colegiul de judecători ai Marii Camere, care a respins contestaţia depusă de Guvernul României în cazul Buhuceanu şi Ciobotaru şi alte 20 de familii împotriva României, au transmis reprezentanţii Accept, pe 26 septembrie, într-un comunicat de presă.

De asemenea, Asociaţia ACCEPT a lansat, luni, campania "Protejaţi toate familiile", în contextul Zilei internaţionale a drepturilor omului sărbătorită pe 10 decembrie. Demersul este susţinut şi de alte 35 de organizaţii neguvernamentale care pledează pentru necesitatea adoptării de instrumente adecvate de protecţie şi recunoaştere legală pentru toate familiile din România.

Organizaţiile non-guvernamentale solicită modificarea Codului civil pentru a permite căsătoria între persoane de acelaşi sex şi recunoaşterea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex încheiate în străinătate. De asemenea, ele cer "legiferarea parteneriatului civil, indiferent de sexul celor doi parteneri de cuplu, înregistrat de către ofiţerul de stare civilă", precum şi "protecţia familiei de facto, care nu optează pentru căsătorie sau parteneriat civil, în domeniul patrimonial, al sănătăţii şi în vederea prevenirii şi combaterii violenţei domestice".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Nu e pregatita Romania si de-aia nu.mai puteti voi,dati din gura asa pana la alegeri ca apoi faceti cum vor stricatii de la Bruxelles!Cica suntem parteneri egali dar trebuie sa facem doar cum vor ei,nu conteaza credinta noastra,valorile noastre traditionale,intetesele tarii noastre(aici imi amintesc de Ucraina cu cerealele ei)si sper totusi sa nu ne aduceti migranti din Siria si Afganistan,toate loazele pe care nu le mai pot tine in frau tarile vestice si nu mai au ce face cu ei!

    Nu s-a vazut! Atat la vot in parlament ( intern si europ[ean) cat si la conducerera ec.

    Oamenii o duc greu! 

    Popescu, Catu, Orban, au fost la voi.  

    Unii mai sunt! 

    L-atoi sustinut pe Nicusor Dan si pe Clotilda... 

    Ati facut alianta cu USR...

    hotie mare... 

    In plus va sustine in continuare La famiglia si Cosa Nostra PeSeDe

    romania are trend demografic in crash... nu are nevoie in plus de familii "poponete"....

    sa traiasca si "poponete" in tihna lor dar sa nu se apuce sa faca reguli in societate... fiind minoritari sa se supuna majoritatii... si sa respecte conduita sociala si morala in public. 

    avem nevoie rapida de politici PRO FAMILII nu SPECULE FINANCIARE UE!!! 

    a vazut cineva cat de graj si-a rupt dintii ITALIA?! MAi grav ca noi... romania risca sa aiba urmatoarea depresie (dupa actualul crack up boom) cu cloaca de migranti de diferite natii culturi si comportamente (fara locuri de munca in depresie) si puzderiii de "pooneti"... destrabalati prin paburi... migrantii cu violurile lor si poponetii cu plangerile de violuri... ca de femiei atacate nu prea o sa mai vorbim curand... la cum cade populatia romaniei pe capete... 

    s c c r e t 

    pai domnu ciuca, ati avut o relatie asa de frumoasa cu domnu ciolacu ca nu ma asteptam chiar de la dv sa aveti vreo retinere in aceasta privinta.familia guvernamentala romaneasca ce e, nu e traditionala?! ca e bazata pe valorile sfinte ale neamului: furtul ca in codru, frate cu romanu.

    Nicolae Ciucă: "PNL va susţine în continuare familia, familia tradiţională,

    credinţa în Dumnezeu şi patriotismul" 

    dar atunci in Parlamentul European PNL-istii de ce voteaza IMPORTIVA 

    familiei traditionale,crestitinismului si ptr. federalizarea UE ?????

    sau chiar asa de mare e frica de AUR ??  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb