NICUŞOR DAN: "Invităm bucureştenii să decidă asupra modului în care sunt cheltuiţi banii din bugetul public"

G.B
Miscellanea / 2 august 2021

"Invităm bucureştenii să decidă asupra modului în care sunt cheltuiţi banii din bugetul public"

Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că în cadrul şedinţei de luni a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a fost adoptat un proiect prin care bucureştenii şi societatea civilă pot decide modalitatea în care sunt cheltuiţi banii din bugetul public, potrivit G4media.

"Astăzi am votat un proiect prin care invităm bucureştenii şi societatea civilă să decidă asupra modului în care sunt cheltuiţi banii din bugetul public. Proiectul de bugetare participativă prevede alocarea anul acesta a unui buget de 2 milioane lei, iar prin intermediul acestei măsuri vor putea fi propuse proiecte de dezvoltare a Capitalei în valoarea maximă de 500 de mii fiecare", a afirmat Nicuşor Dan.

De asemenea, primarul general a spus că a mai fost aprobat un proiect de către CGMB ce permite începerea procedurii de achiziţie a 100 de autobuze electrice, din foduri europene, care va veni în completarea celor 100 de tramvaie, proiect semnat în primăvara acestui an.

"În şedinţa de astăzi a CGMB am reuşit să trecem mai multe proiecte importante pentru Bucureşti, prin care creăm condiţiile pentru modernizarea transportului public, eliminăm cheltuielile inutile şi aducem fonduri suplimentare la bugetul Primăriei Capitalei. Astfel, am reuşit să stabilim un preţ corect pentru autobuzele electrice pe care Primăria Capitalei doreşte să le achiziţioneze pentru mai multe trasee din Bucureşti. Preţul asumat de fosta administraţie era sub valoarea de piaţă, fapt care a dus la ratarea a două licitaţii organizate până acum. Decizia de astăzi ne permite să începem procedura de achiziţie pentru 100 de autobuze electrice, prin fonduri europene, care vor oferi un transport civilizat pentru călători şi care vor fi prietenoase cu mediul. Această achiziţie va completa contractul pentru cele 100 de tramvaie, semnat în primăvara acestui an", a scris Nicuşor Dan, într-o postare pe Facebook.

Edilul a mai amintit de un proiect ce vizează desfiinţarea companiilor municipale, iar în cadrul şedinţei CGMB de luni au fost votate proiectele de hotărâre şi lichidare a trei companii municipale.

"Un alt mesaj important pe care l-am transmis a fost determinarea de a desfiinţa companiile municipale şi de a elimina, în acest fel, risipa din banii bucureştenilor. Astăzi am făcut încă un pas în această direcţie, prin votarea proiectelor de hotărâre de dizolvare şi lichidare a trei companii municipale", a mai spus Dan.

Mai mult, primarul general a precizat că în şedinţa CGMB a fost actualizată valoarea de piaţă a contractului pe care Primăria Capitalei îl are cu McDonald's pentru şase locuri din Capitală, ceea ce va aduce cinci milioane de lei în bugetul Primăriei, anual, faţă de un milion de lei, aşa cum este în prezent.

"Tot astăzi, am votat un proiect prin care invităm bucureştenii şi societatea civilă să decidă asupra modului în care sunt cheltuiţi banii din bugetul public. Proiectul de bugetare participativă prevede alocarea anul acesta a unui buget de 2 milioane lei, iar prin intermediul acestei măsuri vor putea fi propuse proiecte de dezvoltare a Capitalei în valoarea maximă de 500 de mii fiecare. Nu în ultimul rând, menţionez faptul că am actualizat cu valoarea de piaţă contractul pe care Primăria Capitalei îl avea cu McDonald's pentru şase locaţii din Bucureşti. În urma acestei decizii, în bugetul Capitalei vor intra 5 milioane de lei anual, faţă de 1 milion cât este în prezent", a explicat Nicuşor Dan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb