Nissan a plătit taxe de şcolarizare pentru copiii lui Carlos Ghosn

T.T.
Politică / 26 martie 2019

Carlos Ghosn (Sursa foto: Twitter)

Carlos Ghosn (Sursa foto: Twitter)

Constructorul auto japonez Nissan a plătit, între 2004 şi 2015, taxele de şcolarizare la Universitatea Stanford pentru toţi cei patru copii ai fostului preşedinte Carlos Ghosn, au declarat, astăzi, pentru Bloomberg, surse din apropierea acestui dosar.

Acest avantaj, de 601.000, a fost inclus în contractul de angajare semnat de Ghosn în anul 1999, când a fost angajat în postul de director general la Nissan, a declarat una din surse care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Fiica lui Ghosn, Caroline a absolvit Universitatea Stanford în 2008, urmată de surorile sale Nadine şi Maya în 2011 şi 2013 şi fratele său Anthony în 2015.

Atât conducerea Nissan, cât şi avocatul lui Ghosn, dar şi un purtător de cuvânt de la Stanford, au refuzat să comenteze aceste informaţii.

Carlos Ghosn, în vârstă de 65 de ani, a fost pus sub acuzare, la 19 noiembrie 2018, în Japonia pentru că ar fi omis să declare autorităţilor bursiere venituri de aproximativ 5 miliarde de yeni (38 de milioane de euro/44 de miliarde de dolari) realizate timp de cinci ani, în perioada 2010 - 2015. El este acuzat de încălcarea legislaţiei financiare şi de abuz de încredere.

Plata taxelor de şcolarizare la Universitatea Stanford se adaugă altor beneficii suplimentare de care s-a bucurat Ghosn în calitate de preşedinte al Nissan şi al partenerului Renault SA, beneficii precum reşedinţe de lux pe patru continente şi o petrecere de nuntă la Palatul Versailles.

Potrivit declaraţiilor recente ale avocaţilor, procesul lui Carlos Ghosn, acuzat de încălcare a legislaţiei financiare şi de abuz de încredere, ar putea începe în această toamnă.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb