NIVELUL MINIM AL ULTIMILOR 13 ANI O singură listare la AIM Londra, în trimestrul al treilea

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 octombrie 2022

Sursa foto www.londonstockexchange.com

Sursa foto www.londonstockexchange.com

UHY Hacker Young: Doar 3 milioane de lire sterline au fost atrase pe platforma AIM, prin IPO, în perioada iulie-septembrie 2022, faţă de 468 de milioane de lire în acelaşi interval din 2021

Platforma AIM (Alternative Investment Market), care aparţine Bursei din Londra şi este destinată companiilor mai mici, a înregistrat, în perioada iulie-septembrie 2022, cel mai mic număr de oferte publice iniţiale (IPO) trimestriale din ultimii 13 ani, anunţă investmentweek.co.uk, menţionând că este vorba despre o singură societate listată.

Potrivit sursei citate, cercetările efectuate de grupul britanic de contabilitate UHY Hacker Young arată că doar 3 milioane de lire sterline - în capitaluri noi - au fost strânse în trimestrul al treilea din 2022, cu mult mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, adică 468 de milioane de lire sterline.

Colin Wright, partener şi preşedinte al UHY Hacker Young, declară că "turbulenţele de pe piaţă" au pus piedici în calea lansării unor listări de succes, iar companiile care se pregăteau să se listeze "au fost nevoite să amâne ofertele până când volatilitatea actuală se va diminua". Wright adaugă: "Cel puţin două IPO-uri confirmate pentru luna septembrie, pe AIM, au fost anulate. Acelaşi lucru s-a întâmplat cu mult mai multe listări care se aflau în aşteptare. Dacă o companie intenţionează să amâne o listare, este mai bine să o facă în perioada de marketing sau înainte de finalizarea marketingului".

Contextul macroeconomic britanic, caracterizat de o inflaţie în creştere şi o piaţă, respectiv o monedă volatilă, a pus frână listărilor, deoarece aceşti factori nu numai că fac perspectivele financiare mai puţin sigure, dar diminuează totodată evaluările companiilor.

La începutul săptămânii trecute, Edison Group a anunţat că a avut loc o "apocalipsă a IPO-urilor": aproape 50% dintre companiile listate în Regatul Unit, SUA şi Europa începând din 2020, sunt tranzacţionate acum la cel puţin jumătate din preţul de debut.

Colin Wright mai spune că se aşteaptă ca, în recesiunea care se apropie, piaţa din Londra să experimenteze "acelaşi grad de turbulenţe ca în perioada recesiunii din 2008-2009", când de pe AIM s-au delistat 95 de companii din cauza "stresului financiar şi a insolvenţei", dar, cel puţin până în prezent, acest nivel nu s-a materializat. Doar 11 companii au părăsit AIM după pandemia de Covid. Wright concluzionează: "Acum, AIM este o piaţă foarte diferită de cum era la începutul ultimei recesiuni. În 2008 şi 2009, multe dintre companiile mai slabe au părăsit piaţa. În ultimul deceniu am observat un efort concertat al Bursei de Valori din Londra de a îmbunătăţi calitatea guvernanţei pieţei. Acest lucru, împreună cu o selecţie mai puternică şi mai diversă a industriilor reprezentate pe piaţă, a făcut ca societăţile de pe AIM să reziste mai bine «furtunilor»".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb