Noble Securities: Sectorul american de IT, dominat de surprize extreme

F.A.
Internaţional / 26 iulie 2013

O parte dintre companiile americane au anunţat rezultate care au depăşit aşteptările, ceea ce confirmă, astfel, alte semnale privind parcursul pozitiv al economiei americane, arată o analiză realizată de Noble Securities.

"O bună parte dintre companiile americane care şi-au prezentat deja rapoartele financiare pentru trimestrul al doilea din anul 2013 au anunţat rezultate care au depăşit aşteptările, confirmând astfel alte semnale privind parcursul pozitiv al economiei americane; indicii bursieri au atins recent valori record, iar încrederea investitorilor în acţiuni şi instrumentele financiare bazate pe acţiuni a cunoscut un nou impuls. O serie de nume mari ale pieţei americane au anunţat însă rezultate dezamăgitoare, importante raportări sub aşteptări venind inclusiv din domeniul IT", a arătat Silviu Pojar, Sales Manager la Noble Securities- sucursala România, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Groups of Companies & Getin Holding.

Astfel, după ce pentru o bună perioadă de timp Microsoft a reuşit să reziste bine pe o piaţă a PC-urilor în scădere (care a redus cererea pentru Windows), săptămâna trecută compania a anunţat rezultate cu mult sub aşteptări pentru trimestrul care s-a încheiat; acţiunile Microsoft s-au prăbuşit cu peste 13% în ultimele trei zile ale săptămânii de tranzacţionare încheiate pe 19 iulie, dar îşi menţin o creştere de cca 15% până în prezent pe anul în curs, menţionează Silviu Pojar.

Google a raportat, de asemenea, vânzări şi profit sub aşteptări pe trimestrul al doilea, în mare tot din cauza efectelor migrării consumatorilor către smartphone-uri şi tablete; acţiunile Google au scăzut, la rândul lor, după anunţarea rezultatelor, dar şi-au menţinut o creştere de cca 23% de la începutul anului până pe 25 iulie.

Intel şi Ebay sunt alte nume notorii care se alătură plutonului de companii din IT care au raportat rezultate sub aşteptări pentru trimestrul trecut.

În zona favorabilă a rezultatelor din sectorul IT s-au aflat Facebook şi Apple, care au surprins pozitiv investitorii, ambele companii anunţând rezultate peste aşteptări pentru perioada aprilie- iunie, fapt ce a dat un impuls consistent acţiunilor lor. Acţiunile Apple au rămâs însă cu o scădere de cca 20% pe anul în curs (până pe 25 iulie). În ceea ce priveşte acţiunile Facebook, acestea au fost oricum pe un trend ascendent în ultimele săptămâni, dar saltul realizat ca urmare a prezentării rezultatelor financiare a fost unul "de senzaţie": acţiunile Facebook au urcat cu cca 30% pe 25 iulie comparativ cu ziua anterioară, aşa încât nu numai că au recuperat ceea ce mai rămăsese din deprecierea înregistrată în prima parte a anului, ci, la finele zilei de tranzacţionare de ieri, au ajuns la o creştere de aproximativ 25% faţă de valoarea de la începutul lui 2013.

Yahoo a raportat, de asemenea, rezultate favorabile; acţiunile companiei au atins maximul ultimilor 5 ani, aprecierea fiind de aproape 40% pe anul curent până la 25 iulie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb