NORTHLIGHT RESIDENCE AFIRMĂ:  "Cosmopolis blochează ilegal accesul rutier pentru locuitorii complexului nostru"

G.U.
Companii #Construcţii / 20 august 2021

 "Cosmopolis blochează ilegal accesul rutier pentru locuitorii complexului nostru"

Actualizare - Reprezentanţii companiei care a realizat complexul imobiliar Cosmopolis au declarat pentru ziarul BURSA: "Întrucât proiectul Nordlight, dezvoltat de afaceristul Michael Danny Topolinski, are o infrastructură deficitară şi îi lipsesc elemente vitale pentru a oferi cel mai mic grad de confort rezidenţilor, coducerea Nordlight a încheiat un contract comercial cu complexul Cosmopolis, astfel încât rezidenţii Nordlight să aibă acces la infrastructura şi serviciile Cosmopolis. Nordlight nu a respectat contractul, iar pe rolul instanţelor există mai multe procese, motiv pentru care nu putem comenta mai mult pe acest subiect. Precizăm că toţi locuitorii complexului alăturat au în continuare acces pietonal deplin pe toate drumurile prin interiorul complexului nostru. Accesul auto către blocurile în cauză se poate face pe un alt drum cu acces direct! Dorim să vă asigurăm că nu am întreprins şi nici nu vom întreprinde vreo acţiune care ar putea să lezeze în vreun fel siguranţa locuitorilor complexului nostru, cât şi a locuitorilor blocurilor învecinate".

---

Opus Land Development SA, dezvoltatorul complexului imobiliar Cosmopolis, ar bloca în mod ilegal, de aproape 3 săptămâni, accesul rutier la proiectul învecinat, se arată într-un comunicat de presă remis Redacţiei de Northlight Residence - titulara proiectului respectiv, situat în jurisdicţia comunei Ştefăneştii de Jos.

"Această decizie neaşteptată şi nejustificată afectează aproximativ 100 de rezidenţi, inclusiv familii cu copii, deoarece aceştia sunt acum obligaţi să folosească o cale alternativă, dar neautorizată de acces, neasfaltată, riscându-şi propria siguranţă la ieşirea de pe Centura Bucureştiului în drumul spre casă", se menţionează în comunicatul de presă citat.

Cei de la NorthLight Residence susţin că încă din anul 2020 accesul celor din complexul lor la Şoseaua de Centură a fost asigurat, conform documentaţiei legale, prin străzile din interiorul complexului Cosmopolis. Ei afirmă că, fără a îi avertiza în prealabil sau a le oferi rezidenţilor vreo explicaţie, reprezentanţii Cosmopolis au amplasat blocuri imense de beton direct pe drumul de acces, în dimineaţa zilei de 30 iulie.

"Este greu de crezut că un dezvoltator imobiliar de talia Opus Land Development recurge la astfel de metode pentru a-şi asigura controlul asupra zonei, în detrimentul unor persoane nevinovate care au ales să cumpere o casă într-un alt proiect rezidenţial", spune, conform comunicatului de presă, una dintre rezidente, Catherine Rădulescu. "Ne-am mutat aici sperând la o viaţă mai sigură, mai sănătoasă şi mai liniştită, dar cu toate acestea ne confruntăm acum cu riscuri inimaginabile, de la incidente grave în trafic la pericole de incendiu şi pericole pentru sănătate, deoarece maşinile de pompieri şi ambulanţele nu mai au acces. Acest lucru spune foarte multe despre genul de responsabilitate socială pe care o practică Opus Land Development. Nu putem rămâne impasibili şi, prin urmare, am apelat la toate autorităţile responsabile pentru ajutor".

Potrivit sursei citate, locuitorii au depus plângeri la autorităţile competente şi, de asemenea, au adresat o petiţie primarului din Ştefăneştii de Jos, Ştefan Ionel Robert. Drept urmare, Primăria a amendat Cosmopolis pentru construcţia ilegală, însă dezvoltatorul a refuzat să o înlăture.

"Primarul nu a oprit această acţiune şi ne întrebăm dacă este cu adevărat preocupat de noi, cei din circumscripţia sa, sau de marele dezvoltator. Amenzile sunt neglijabile pentru un investitor atât de mare, aşa că nu ne facem speranţe că bunul simţ sau simpla grijă pentru semeni îi vor determina pe reprezentanţii Opus Land Development să fie rezonabili", continuă Catherine Rădulescu. "Din păcate, piaţa din România nu sancţionează în mod corespunzător un astfel de comportament abuziv şi iresponsabil care este, din păcate, prea des întâlnit. Fără alte opţiuni, am angajat o firmă de avocatură care are încredere în şansele noastre în instanţă. Dar, cum procedurile legale se pot întinde uneori la nesfârşit în instanţele din România, nu putem decât să sperăm că nu se va produce nicio tragedie până când vom soluţiona această situaţie. "

Rezidenţii au angajat firma de avocatură Toma şi Asociaţii, care a depus o cerere de ordonanţă preşedinţială, solicitând instanţei să dispună îndepărtarea blocurilor de beton. Termenul pentru judecarea cererii este stabilit peste aproximativ două săptămâni.

Claudiu Toma, partener coordonator al Toma şi Asociaţii, a declarat: "Consider că acţiunile întreprinse de Cosmopolis împotriva acestor rezidenţi nevinovaţi sunt extrem de incorecte şi nelegale. Cred că există şanse mari ca judecătorul să înţeleagă acest lucru şi să dispună îndepărtarea blocurilor de beton".

Situat în mijlocul naturii în partea de nord-est a Capitalei, proiectul NorthLight Residence se întinde pe o suprafaţă de 13.000 mp şi include un total de 110 apartamente. A fost finalizat recent şi are deja aproximativ 100 de rezidenţi care ocupă aproximativ 70% dintre apartamentele disponibile. Unităţile sunt dotate cu finisaje premium şi au o vedere excepţională asupra lacului. Complexul este compus din 5 clădiri, 4.000 de metri pătraţi de spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii şi o piscină de 320 metri pătraţi.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Hopa-popa! Topolinski. Același afacerist dubios care a pus laba anul trecut pe contractul pentru 115 milioane măști de protecție achiziționate în pandemie de guvernul Orban. Măști care nu au fost livrate conform termenului contractual, ci cu întârziere destul de mare și despre care nu se știe nici până azi dacă au ajuns sau nu la beneficiari, adică la cetățenii cu venituri mici. Ia uite ce scria anul trecut G4 Media despre afacerea lui Topolinski cu Ministerul Sănătății: pe 9 aprilie, canadianul anunță că va aduce milioane de măști faciale în România; măștile sunt aduse cu aeronave Blue Air.

    Pe 29 mai, Ministerul Sănătății lansa o licitație de 115 milioane de măști chirurgicale. 

    Pe 12 iunie, Ministerul Sănătății anulează licitația. 

    Tot pe 12 iunie, Ministerul Sănătății lansează din nou licitația doar că acum se introduce un mic amănunt: măștile chirurgicale sunt de fapt ”măști faciale cu uz medical”. Fix produsele pe care le cumpărase din aprilie Topolinski. Printre condițiile desemnării câștigătorului (cu o pondere de 30%) se precizează și faptul că măștile trebuie predate într-o săptămână, Topolinski având deja produsele încă din aprilie.

    Pe 24 iunie, Naguma Medical Supply este anunțată ca fiind firma care va trebui să asigure 115 milioane de măști pentru Ministerul Sănătății. Societatea va primi 76 de milioane de lei, fără TVA, rezultând un preț de 0,68 de lei per mască facială. 

    Doamna care apare la declarații în material nu cumva este apropiata lui Topolonski, una și aceeași persoană cu cea care a hartuit Cora și a incercat ilegal, pozând fictiv in moștenitoare legală, să intre în proprietatea Aversa?

    Locuitorii nevinovati din NorthLight au semnat actele de proprietate legati la ochi? Cum adica iei apartament intr un complex care n are infrastructura? Ti se intinde o mana, si nu respecti contractul.. Pai sper sa va faca intrare in alea 5 blocuri ale voastre prin Ploiesti. Mentionez ca am fost interesati de un apartament in Northlight, insa cand am vazut cum dau din gard in gard cand a venit vorba de acces prin complex Cosmopolis, s a ridicat un semn de intrebare. De aia sunt preturile apartamentelor unde sunt si toti afaceristii construiesc in prostie... Pentru ca sunt fraieri "nevinovati" care cumpara. Acum stati prin instante, ar fi chiar culmea sa ii oblige o instanta pe cei de la Opus sa deblocheze accesul prin complexul LOR. Nu pricep de ce nu se duc Locuitorii "nevinovati" sa l traga de maneca pe cel care a construit cele 5 blocuri, sa le asfalteze drumul pe care il au deja. Pe drumul de acces pe care il au deja cei de la Northlight pot intra Ambulantele si Pompierii, fara probleme. La revedere!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb