Noua strategie de business a Meta Estate Trust umăreşte o direcţie clară asupra activităţii firmei

F.D.
Piaţa de Capital / 22 septembrie 2023

Noua strategie de business a Meta Estate Trust umăreşte o direcţie clară asupra activităţii firmei

CEO-ul Meta Estate Trust, Alexandru Bonea, a publicat în aceasta dimineaţă, pe site-ul bvb.ro o propunere de strategie pentru companie. Aceasta urmăreşte să ofere o direcţie clară activităţii Meta Estate Trust, aliniată tendinţelor şi provocărilor din contextul economic şi social actual, abordând aspecte precum dinamica şi contextul pietei de investitii imobiliare, strategia investiţională MET, strategii de finanţare şi structura optimă a capitalului, planul de afaceri pe 5 ani şi indicatori cheie de performanţă, conform unui comunicat de presă al companiei.

Mai jos scrisoarea CEO-ului Meta Trust, Alexandru Bonea, din deschiderea documentului de strategie:

"Acest material reprezintă teza noastră fundamentală de investiţii şi scalare a afacerii. Ne aflăm într-un moment de tranziţie pentru companie, la doi ani şi şase luni de la înfiinţare şi un an de la listare, în care avem oportunitatea de a repoziţiona acest proiect pe o traiectorie clară, în spiritul viziunii cu care am fondat aceasta companie. Meta Estate Trust a propus încă de la început un model de business nemaiîntâlnit pe piaţa din România şi diferit faţă de modelele existente în pieţele dezvoltate din Vestul Europei sau Statele Unite. În acest sens nu am avut un prototip pe care l-am fi putut prelua deoarece piaţa imobiliara - şi în special cea rezidenţială - tinde sa se dezvolte în moduri foarte particulare zonei din care face parte.

Am gândit viziunea acestui proiect prin prisma experientei existente a fondatorilor şi am conceput un model unic şi adaptat pieţei locale. Principalele doua ipoteze cu care am acţionat au fost: (I) în piaţa imobiliara se pot obţine randamente mari şi (II) există o nevoie de finanţare a acestei pieţe prin piaţa de capital. Pot spune astăzi că ambele ipoteze au fost validate prin rezultatele companiei de a ridica capital şi de a-l plasa în investiţii care au livrat deja randamente performante. Acum ce ne revine de făcut este sa analizăm retrospectiv experienţa de la momentul înfiinţării până în prezent cu scopul de a articula o strategie clară, renăscută, în baza unei înţelegeri îmbunătăţite despre modalitatea în care putem opera şi dezvolta aceasta companie.

Materialul începe cu un capitol despre dinamica şi contextul pieţei imobiliare în care prezintă principalele concepte teoretice care stau la baza ei, împreună cu o analiză succintă a oportunităţii pieţei locale rezidenţiale. În al doilea capitol sunt studiate cele mai similare modele de afaceri - existente în pieţele dezvoltate - cu cel al companiei MET având scopul de a fixa un vector de discuţie, inspiraţie şi dezvoltare a acestui proiect. Capitolul trei explorează stakeholderii din jurul modelului de business MET şi propune un model de valoare pentru cei mai importanţi (Investitorii de pe piaţa de capital, dezvoltatorii imobiliari şi cumpărătorii din piaţa imobiliară). Al patrulea capitol explică în detaliu fiecare linie de business a strategiei investiţionale MET şi exemplifică dinamica financiară a acestora. Mai mult de atât în acest capitol este descris mecanismul de adaptabilitatea a strategiei la ciclurile de piaţa şi procesul investiţional al companiei.

Capitolul cinci analizează succint strategiile de finanţare posibile pentru creşterea activelor prin levier de credit şi prezintă o structura optimă de alocare a capitalului. Al şaselea capitol descrie structura guvernanţei corporative, rolul fiecărui organ decizional şi modul în care este organizată echipa executivă. Ultimul capitol - al şaptelea - analizează potenţialul strategiei printr-un plan de afaceri detaliat pe 5 ani Motivaţia principală a acestui raport este de a articula, organiza şi transparentiza un plan strategic şi tactic cu obiectivul de a alinia managementul şi acţionarii companiei spre o imagine potenţială de viitor pe care o putem aştepta toţi cu nerăbdare."

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. terminati odata cu prostiile ca astea nu sunt afaceri ce faceti voi,construirea de blocuri si cladiri in ritm haotic,prin distrugerea a tot mai multor spatii verzi,a parcurilor,prin ridicarea de etaje ilegale in plus fata de cat era in proiect,prin ridicarea unor blocuri la 1metru lipite de casele unor oameni care pana sa veniti voi ONE si IMPACT, si altii ca voi,aveau parte de razele soarelui dimineata,sau de constructia unor blocuri ,lipite unul de altul,fara o distanta minima de bun simt intre ele....si va tot crede-ti afaceristi....afaceristi sunt aia care produc ceva........voi....doar praf,nervi,trafic blocat si distrus acolo unde aveti lucrari, clienti pacaliti atunci cand se muta in blocurile voastre si nu au drumuri de acces,sau mai rau,unii nu sunt racordati la lumina s sau gaze.........

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb