Obiectivele agreate cu Comisia Europeană pentru programul PHARE CES 2004 şi 2005 au fost depăşite

C.P.
Ziarul BURSA #Politică / 16 iulie 2006

Ministerul Integrării Europene a anunţat ieri că, în calitate de autoritate de implementare, a realizat şi depăşit chiar obiectivele stabilite cu Comisia Europeană în privinţa contractărilor prin programul PHARE Coeziune Economică şi Socială (PHARE CES) 2004 şi 2005. Acest subiect a fost abordat în cursul unei întâlniri care a avut loc, miercuri, la Bucureşti, între reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Dezvoltare Regională din Comisia Europeană şi ai autorităţilor române, în care oficialii de la Bruxelles au apreciat progresele ţării noastre în acest domeniu.

Conform datelor centralizate, toate agenţiile de implementare au realizat îndeplinirea standardelor privind stadiul procesului de contractare al programelor PHARE CES 2004 şi 2005 la data de 30 iunie 2006.

Comunicatul MIE precizează că termenul limită de contractare pentru PHARE CES 2004 este 30 noiembrie 2006, iar pentru PHARE CES 2005 este 30 noiembrie 2007, Acordul de Finanţare pentru PHARE 2005, urmând să fie semnat în cursul acestui an de către Ministerul Finanţelor Publice şi Comisia Europeană, sub rezerva îndeplinirii obiectivelor asumate şi de către celelalte ministere responsabile de gestionarea Programelor PHARE.

"Ministerul Integrării Europene şi-a mobilizat toate resursele pentru atingerea unui grad ridicat de absorbţie a fondurilor europene pe care le gestionează. Rezultatele nu au întârziat să apară, întrucât standardele agreate împreună cu Comisia Europeană au fost atinse şi chiar depăşite, atât în ceea ce priveşte ratele de contractare, cât şi cele privind pregătirea specificaţiilor tehnice şi a termenilor de referinţă pentru Programele PHARE CES. Acesta este un exerciţiu de succes care arată că, dacă există un bun management şi o implicare reală folosirea fondurilor europene poate fi un succes garantat", a declarat ministrul integrării europene, Anca Daniela Boagiu, menţionează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb