Oficiali financiari cer Israelului evitarea colapsului economic în Cisiordania

A.D.
Internaţional / 28 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Oficiali de elită din domeniul finanţelor din SUA, Uniunea Europeană, Australia, Franţa, Japonia, Regatul Ţărilor de Jos şi Regatul Unit au semnat ieri, o scrisoare adresată premierului israelian Benjamin Netanyahu. Ei cer ca guvernul israelian să continue transferurile între băncile israeliene şi cele palestiniene, pentru a evita prăbuşirea economiei Cisiordaniei, informează EFE.

"Solicităm să se ia măsuri pentru a evita riscul colapsului economiei din Cisiordania şi pentru ca relaţiile bancare corespondente cu băncile din Cisiordania să fie prelungite cu cel puţin un an", se arată în scrisoare, dezvăluită în cursul zilei de ieri, de Axios şi care este semnată de secretarul Trezoreriei americane, Janet Yellen.

"Dorim să subliniem teama noastră că acţiunile întreprinse de unii membri ai guvernului dumneavoastră îi refuză Cisiordaniei resurse, ceea ce dăunează securităţii Israelului şi ameninţă să destabilizeze întreaga regiune într-un moment deja periculos", au precizat semnatarii scrisorii.

Menţiunea vine după ameninţările ministrului israelian de Finanţe, Bezalel Smotrich, care aparţine celei mai radicale aripi a guvernului de coaliţie al premierului Netanyahu şi care în vară a spus că nu va semna la sfârşitul acestei luni prelungirea ce permite băncilor israeliene să opereze şi să efectueze tranzacţii cu entităţi financiare din Cisiordania.

Blocarea acestor transferuri ar distruge stabilitatea financiară fragilă a acestor teritorii palestiniene ocupate şi ar putea pune în pericol supravieţuirea Autorităţii Naţionale Palestiniene aflată la guvernare în Cisiordania.

Ţările semnatare ale acestei scrisori recunosc preocupările israeliene cu privire la finanţarea ilegală în teritoriile palestiniene şi se angajează să colaboreze cu premierul Netanyahu pentru a atenua aceste riscuri.

Experţii financiari argumentează că relaţiile bancare dintre Israel şi Cisiordania sunt baza pentru un schimb de 13,2 miliarde de dolari. Mai mult, fără aceşti bani "orice schimb comercial va înceta, dăunând economiei Israelului şi exacerbând situaţia îngrozitoare din Cisiordania".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5981
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3070
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9688
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6543

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb