OMS: "Virusul care cauzează COVID-19 este încă vivace"

T.B.
Ştiri utilitare / 11 ianuarie

OMS: "Virusul care cauzează COVID-19 este încă vivace"

Aproape 10.000 de decese cauzate de COVID-19 au fost raportate în luna decembrie, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), avertizând că virusul este încă vivace, chiar dacă poate să treacă parţial neobservat, informează AFP.

Potrivit OMS, datele provenite din diverse surse au indicat o creştere a transmiterii virale luna trecută, alimentată de reuniunile oamenilor din timpul sărbătorilor de iarnă şi de varianta JN.1, care este de acum varianta cel mai frecvent raportată la nivel mondial, relatează sursa citată.

"Deşi COVID-19 nu mai reprezintă o urgenţă sanitară globală, virusul continuă să circule, să se schimbe şi să ucidă", a declarat directorul agenţiei de sănătate a ONU, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe la Geneva, potrivit sursei.

Pe lângă cele aproape 10.000 de decese raportate la OMS luna trecută, s-a înregistrat o creştere cu 42% a internărilor în spitale şi cu 62% a internărilor în unităţile de terapie intensivă, în raport cu luna noiembrie 2023, transmite sursa menţionată.

Cu toate acestea, cifrele se bazează pe date obţinute din mai puţin de 50 de ţări, în principal din Europa şi America, a declarat directorul OMS, informează AFP.

"Există cu siguranţă creşteri în alte ţări care nu sunt raportate", a precizat el, conform sursei indicate.

"La fel cum guvernele şi indivizii iau măsuri de precauţie împotriva altor boli, trebuie să continuăm cu toţii să luăm măsuri de precauţie împotriva COVID-19", a subliniat el, precizează sursa.

"Deşi 10.000 de decese pe lună reprezintă un număr aflat cu mult sub nivelul maxim al pandemiei, acest nivel de decese evitabile nu este acceptabil", a adăugat Tedros Adhanom Ghebreyesus, menţionează sursa relatată.

El a îndemnat guvernele să menţină supravegherea şi secvenţierea virusului şi să asigure accesul la teste, tratamente şi vaccinuri accesibile şi fiabile, potrivit sursei citate.

"De asemenea, continuăm să îndemnăm oamenii să se vaccineze, să se testeze, să poarte măşti sanitare dacă este necesar şi să se asigure că spaţiile interioare aglomerate sunt bine ventilate", a spus el, transmite AFP.

Directorul OMS a declarat că boala COVID-19 nu mai reprezintă o urgenţă de sănătate publică internaţională în mai 2023, la mai bine de trei ani după prima detectare a virusului în oraşul Wuhan din China, la sfârşitul anului 2019, relatează sursa menţionată.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. La fel de vivace sunt oamenii liberi care nu mai accepta prosteala.

    Se stie foarte bine ca bogatanii planetei s-au imbogatit pe spinarea saracilor in pandemie.  

    1. si saracii s-au imbogatit cu 1-3 intepaturi.

      s c c r e t 

    Adenom Prostamol ăsta de la OMS menține flacăra la foc mic, dar și când o da zeama vax iar în clocot:)

    Se va servi fierbinte cu mici și muștar gratis la Obor. 

    Sunt destui care abia așteaptă plandemia redivivus și o nouă înțepare cu acest deliciu.

    De ce v-ati oprit la 3-4 doze? Din cauza virusologului Poutine?

    OMS ar trebuie sa spuna nu doar despre decesele de Covid ci de decesele in exces care se intampla peste tot unde virusul circula liber, rampant. Sunt zeci de milioane de bolnavi de "covid lung" doar in Europa. Oameni care se misca greu, au dificultati de respiratie, au confuzie mentala, au boli cardio-vasculare dupa infectare.... Asta este tabloul complet.

    1. in ro zecii de mii de oameni mureau de altele si de incompetente.... erau la gramada etichetati covi...

      cand esti "stimulat" sa primesti bani 30.000 mii euro si mai mult pe fiecare cov decedat... va dati seama ca ai nostrii banet ce au facut.... 

      plus ca si mastile de la 10-30 bani bucata au zburat lla 1,5-3-5 lei bucata.... asta da scamatorie... mai mare ca aia din pret energie. 

      alta panica bate la usa in fata... repejor repejor... si cred ca e pe parte militare... sau caz de forta majora... 

      Odata inceput ciclul asta de "balamuc" financiar greu mai poate fi oprit - pentru ca a creea deja discrepante sociale in ulte piete; atat pe financiar cat si pe altete. 

      s c c r e t 

    La inceputul mascaradei cand inca nu incepuse sa vina ordinele de cenzura si pina si johanis a apucat sa spuna ca-i o banala raceala , eu am auzit la un post tv romanesc declaratia unui director de spital din sua ca primeste 13000$ pe fiecare pacient declarat covid indiferent ca are orice boala . s-au sifonat milioane si milioane pe nimic . asa zisul bolnav trandavea in spital si primea un paracetamol pe zi ca altceva nu-i trebuia . in disperare ca sint demascati , au inceput sa dea poze cu maldare de flacoane de nu se stie ce , chipurile alea era tratamentul pentru raceala numita covid .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb