OMV Petrom devine partener principal al Federaţiei Române de Canotaj

F.D.
Piaţa de Capital / 22 aprilie

OMV Petrom devine partener principal al Federaţiei Române de Canotaj

OMV Petrom şi FRC au lansat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Complexul Sportiv Naţional "Elisabeta Lipă" de la Snagov, proiectul "Energie pentru performanţă". Proiectul, în valoare de 1 milion de euro, susţine formarea viitoarei generaţii de campioni europeni, mondiali şi olimpici ai României la canotaj. Astfel, OMV Petrom prin brandul de retail Petrom devine partener principal al Federaţiei Române de Canotaj, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Proiectul "Energie pentru performanţă" se va derula pe parcursul a cinci ani şi este menit să sprijine activitatea de selecţie la nivelul bazelor de pregătire ale canotajului românesc din ţară, precum cele din Iaşi, Orşova şi Fălticeni. Fondurile vor susţine achiziţionarea bărcilor şi echipamentelor de care vor avea nevoie viitorii campioni ai României, dar şi îmbunătăţirea condiţiilor de pregătire.

În cadrul evenimentului de lansare a proiectului au participat Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom, Elisabeta Lipă, Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport şi sportivii din lotul olimpic ai FRC.

"Canotajul românesc a demonstrat de-a lungul timpului că are sportivi excepţionali şi, cu toate acestea, finanţarea primită de la stat a fost mereu insuficientă. De obicei, fondurile existente merg către loturile de seniori şi prea puţin către cluburile de unde aceştia provin, în vederea stimulării selecţiei de noi sportivi. Prin proiectul "Energie pentru performanţă" dorim să încurajăm şi să finanţăm extinderea activităţii de selecţie, fără de care este imposibilă crearea unei noi generaţii de campioni. De asemenea, se vor achiziţiona bărci şi echipamente noi şi se vor îmbunătăţi toate condiţiile de care noii sportivi vor avea nevoie pentru a evolua frumos, a creşte valoric şi a face performanţă la cel mai înalt nivel. Nimeni nu se naşte campion, ci este nevoie de multă muncă de pregătire pentru ca rezultatele să fie cele mai bune. Planul nostru pe termen lung este să avem o nouă generaţie de sportivi extraordinari şi bine pregătiţi pentru Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 2028. Mulţumim, Petrom, pentru încrederea acordată canotajului românesc şi mai ales pentru că susţineţi sportul exact acolo unde este nevoie - la bază. Este un proiect curajos pe care astăzi îl pornim împreună, iar peste 5 ani sunt convinsă că vom avea medalii olimpice despre care putem spune că sunt rodul acestui parteneriat frumos - Energie pentru Performanţă," a declarat Elisabeta Lipă, Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport.

"Investim în România şi în români. De aproape 20 de ani, sprijinim cauze naţionale şi proiecte de dezvoltare a comunităţilor - peste 160 de milioane de euro au finanţat proiecte de sănătate, mediu şi educaţie. Suntem bucuroşi ca astăzi să anunţăm suportul nostru pentru descoperirea şi dezvoltarea de tinere talente într-un sport care ne face mândri că suntem români în fiecare an. Canotajul românesc este sinonim cu performanţa, de aceea suntem onoraţi să anunţăm parteneriatul Petrom cu Federaţia Română de Canotaj", a declarat Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de rafinare şi marketing.

La conferinţa de presă a fost prezent şi Cristian Maliş, antrenor emerit şi principal al Centrului Olimpic Orşova, considerat unul din antrenorii de bază în selecţia şi pregătirea sportivilor la început de drum.

"Este esenţial să avem o finanţare adecvată a procesului de selecţie în canotajul de performanţă. Doar dacă avem parte de susţinere, îi putem identifica şi pregăti corespunzător pe cei mai talentaţi dintre tinerii sportivi. Noi le oferim tot sprijinul nostru, însă avem nevoie de resurse suplimentare pentru ca ei să îşi poată valorifica potenţialul şi pentru a ajunge la performanţe remarcabile la nivel internaţional. Apreciem susţinerea Petrom şi mulţumim pentru această investiţie în viitorul canotajului românesc," a declarat Cristian Maliş.

Tot în cadrul conferinţei de la Snagov, Simona Radiş, campioană olimpică şi multiplă campioană europeană şi mondială, a declarat: "Prin performanţele noastre, noi ne dorim să fim modele pentru viitoarea generaţie de canotori. Mulţumim, Petrom, pentru că ne oferiţi sprijinul atât de necesar pentru ca acest sport să aibă nu doar un prezent glorios, ci şi un viitor strălucitor! Cu ajutorul vostru, sunt sigură că viitoarea generaţie de canotori nu doar că ne va egala, ci că va fi chiar mai bună decât noi. Am încredere că azi se dă startul unui viitor frumos pentru canotajul românesc."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb