Opoziţia din Republica Moldova îl acuză pe premierul moldovean

F. A.
Internaţional / 3 martie 2012

Partidul Social Democrat din Republica Moldova consideră că organizarea şi desfăşurarea şedinţei comune a premierului moldovean Vlad Filat şi a premierului Mihai Răzvan Ungureanu, care se desfăşoară în cursul acestei zile, la Iaşi, este o acţiune inacceptabilă a Guvernului moldovean, contrară normelor constituţionale şi principiilor de dezvoltare a unui stat şi care pune în pericol viitorul independenţei şi suveranităţii Republicii Moldova, conform surselor de presă.

Într-un comunicat de presă al partidului, se menţionează că "este o premieră globală în perioada contemporană, când are loc o şedinţă comună a Guvernelor, care reprezintă două state străine", informează Publika.md.

Potrivit social-democraţilor moldoveni, prin acţiunea sa, Vlad Filat, prim-ministru al Republicii Moldova, a hotărât să-şi demonstreze deschis loialitatea, supunerea şi buna ascultare faţă de autorităţile din ţara noastră, în detrimentul intereselor cetăţenilor al cărui guvern îl conduce.

"Declanşarea primei etape de supunere deschisă a Guvernului condus de Filat faţă de Guvernul României prin participarea la luarea deciziilor şi asumarea responsabilităţii de a implementa aceste decizii pe teritoriul Moldovei a fost bine pregătită din timp prin includerea în componenţa Guvernului Republicii Moldova a cetăţenilor români, Mihail Şleahtiţchi, Vitalie Marinuţa, Anatol Şalaru, Gheorghe Şalaru. Tocmai în aşa mod, în anul 1918, mai întîi fariseic prieteneşte apoi sub ţevile mitralierelor, membrii Sfatului Ţării au fost impuşi să semneze decizia de alipire a Moldovei la România", precizează PSD.

Social-democraţii subliniază că, atâta timp cât Guvernul ţării noastre nu va semna acordul cu Republica Moldova cu privire la frontiera de stat dintre Republica Moldova şi România, ţara noastră nu poate fi considerată drept ţară prietenă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb