Ordonanţa privind modificarea legii referendumului, respinsă de Senat

Cătălin Oprea
Ziarul BURSA #Politică / 29 iulie 2005

Aceeaşi soartă au avut-o şi ordonanţele privind organizarea şi funcţionarea Guvernului interimar, respectiv modificarea şi completarea Legii pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului

Senatorii au respins ieri, în plen, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind modificarea şi completarea Legii nr.3/2000 care reglementează organizarea şi desfăşurarea referendumului. Ieri, în penultima zi a sesiunii extraordinare a Senatului, au fost luate în discuţie 27 de proiecte de legi care priveau aprobarea unor Ordonanţe de urgenţă emise de Guvernul Tăriceanu în ultimele două săptămîni. Ordonanţa Guvernului privind referendumul a fost emisă la începutul jocului de-a demisia - a lui Călin Popescu Tăriceanu, şi urmărea simplificarea organizării referendumului. Acest proiect de lege a stîrnit ieri, în Plenul Senatului, vii dispute pe marginea sa. Senatorul PSD Antonie Iorgovan a solicitat în mod expres respingerea Ordonanţei de urgenţă, spunînd că aceasta, împreună cu alte proiecte de legi, vin în continuarea unui regim de teroare parlamentară impus de Alianţa Dreptate şi Adevăr. De partea cealaltă, senatorul PD Maria Petre a fost "purtătorul de cuvînt" al proiectului de lege amintit, cerînd retrimiterea sa la Comisia juridică şi motivînd că o eventuală respingere în plen din cauza lipsei de importanţă ar fi neconstituţională.

Din cele 27 de proiecte de legi discutate ieri, în Senat, doar trei au fost respinse. Pe lîngă iniţiativa privind referendumul au mai fost respinse Ordonanţa de urgenţă referitoare la organizarea şi funcţionarea Guvernului interimar şi a ministerelor, şi ordonanţa privind modificarea şi completarea Legii pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb