OTP Bank selectează SambaNova Systems pentru a construi cel mai rapid supercomputer AI

G.U.
Bănci-Asigurări / 12 noiembrie 2021

OTP Bank selectează SambaNova Systems pentru a construi cel mai rapid supercomputer AI

SambaNova Systems, compania care construieşte cele mai avansate sisteme software, hardware şi soluţii din industrie pentru a rula aplicaţii de inteligenţă artificială (AI), şi OTP Group, grupul bancar lider din Europa Centrală şi de Est (CEE), au anunţat astăzi un parteneriat strategic pentru a construi cel mai rapid supercomputer AI din Europa, se arată într-un comunicat de presă. Împreună, vor implementa un sistem AI multi-rack, construit pe SambaNova Dataflow-as-a-Service GPT, pentru cel mai avansat model de limbaj de programare din lume în cadrul unei banci comerciale. Sistemul va fi furnizat ca resursă naţională de inteligenţă artificială în sectorul public, industriei private şi învăţământului superior, în cooperare cu MIT.

"Aceasta este o colaborare unică între OTP Group, MIT şi SambaNova Systems pentru a oferi o resursă incredibilă ţării şi regiunii Europei Centrale şi de Est", a declarat Peter Csanyi, CEO adjunct, şeful diviziei digitale OTP Group. "Suntem încântaţi să anunţăm că acest supercomputer revoluţionar va reprezenta o capacitate unică de inteligenţă artificială pentru a construi modele de limbaj de programare prin intermediul tehnologiei GPT-3 din întreaga zonă ECE."

Potrivit comunicatului, prin intermediul acestui parteneriat, OTP Group preia conducerea la nivel european în cercetarea şi dezvoltarea AI. Cei 17 milioane de clienţi ai băncii vor experimenta servicii financiare bazate pe inteligenţă artificială mai rapide şi personalizate cu un supercomputer care poate procesa cantităţi mari de informaţii şi date bazate pe text, într-un timp scurt. Prin accelerarea semnificativă a fluxurilor de lucru şi preluarea sarcinilor repetitive, creând mai mult spaţiu pentru dezvoltarea serviciilor şi creativităţii umane, inovaţia va avea un impact pozitiv asupra angajaţilor OTP Group din Europa.

"Grupul OTP are un plan impresionant, lider în industrie, pentru a face din AI motorul tehnologic cheie pentru următorul deceniu. Cu sprijinul ITM, mediul AI pe care îl creează va oferi o infrastructură accesibilă şi de ultimă oră pentru universităţi, centre de cercetare, organizaţii publice şi private din Ungaria", a declarat prof. dr. Laszlo Palkovics, Ministrul inovaţiei şi tehnologiei din Ungaria.

Parteneriatul dintre OTP Group şi SambaNova Systems este un acord de colaborare pe mai mulţi ani pentru a implementa soluţia GPT Dataflow-as-a-Service de la SambaNova şi pentru a construi un model de limbaj de programare în una dintre cele mai complicate limbi din lume, maghiara. Procesul va fi exins şi în alte limbi, pentru ţările unde operează OTP Bank.

Implementarea acestui proiect va accelera transformarea digitală a băncii, la toate nivelurile din cadrul instituţiei financiare.

"Modelele de limbaj devin rapid interfaţa principală pentru instituţie, iar AI va conduce la transformarea industriilor. Implementarea soluţiei la nivel de grup va arată beneficiile şi ceea ce este posibil datorită tehnologiei AI în industriile care au la bază gestionarea documentelor, cum ar fi serviciile bancare şi financiare", a declarat Rodrigo Liang, co-fondator şi CEO SambaNova Systems.

Implementarea este o performanţă tehnică; proiectul, dacă ar fi fost dezvoltat şi implementat intern, i-ar fi luat băncii câţiva ani şi resurse vaste de capital uman. Datorită colaborării cu SambaNova, OTP Group poate implementa această soluţie în termen de câteva zile sau săptămâni. Acest supercomputer AI va permite OTP Bank să avanseze datorită tehnologiei şi să înregistreze progrese pe piaţa financiară globală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb