Ovidius Clinical Hospital inaugurează un spital nou dedicat bolilor oncologice şi cardiovasculare

G.D.
Companii / 6 aprilie 2023

Ovidius Clinical Hospital inaugurează un spital nou dedicat bolilor oncologice şi cardiovasculare

Ovidius Clinical Hospital a inaugurat ieri noul spital ce integrează un Centru de Oncologie şi Radioterapie, Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară, precum şi primul Centru de referinţă Siemens Healthineers din România, conform unui comunicat remis redacţiei. OCH reprezintă cea mai mare investiţie privată în domeniul sănătăţii din Sud-Estul României, din 1989 până astăzi, de 38 milioane de euro, reprezentând 12.000 de mp construiţi şi 154 de paturi.

Potrivit sursei citate, Ovidius Clinical Hospital a fost înfiinţat în urmă cu aproape un deceniu de un grup de medici constănţeni şi oferă anual servicii medicale pentru peste 70.000 de pacienţi.

Noul Spital OCH, inaugurat la început de aprilie 2023, a fost finalizat în doar 15 luni şi integrează un Centru de Oncologie şi Radioterapie, Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară, precum şi primul Centru de referinţă Siemens Healthineers din România.

Centrul de referinţă Siemens Healthineers este primul din România şi al zecelea la nivel european cu soluţii de inteligenţă artificială, inclusiv de asistenţă pentru scanare la distanţă, va oferi posibilitatea de training şi specializare pentru toţi medicii din România. Ultima investiţie OCH în tehnologii medicale de ultimă generaţie, implementate la Constanţa în premieră, se ridică la valoarea de 8,1 milioane euro.

"Sub sloganul #AducemPerformanţaAcasă şi pornind de la un demers de planificare bazat pe nevoile pacienţilor, am decis să ne extindem activitatea în aceste arii medicale atât de necesare oamenilor", declară Ş.L. Dr. Nicolae Ciufu, fondator şi Director Medical OCH.

"Starea de sănătate o măsurăm, o ştim, o vedem, dar soluţiile şi rezolvările vin de la nivel local, de acolo unde se tratează pacientul. Şi asta este ce am construit noi: o soluţie la probleme noastre de sănătate. Acum şi aici. Iar acest lucru are un mare impact", spune Ş.L. Dr. Bogdan Pană, Director de Cercetare şi Dezvoltare OCH.

Centrul de Oncologie şi Radioterapie OCH are în componenţă o secţie clinică de oncologie medicală, cu 32 de paturi, din care şase sunt pentru îngrijiri paliative, departament de radioterapie, compartiment de chimioterapie, compartiment de îngrijiri paliative şi terapia durerii, spitalizare de zi şi compartiment de studii clinice. Aici vom putea trata cel puţin 1.500 de pacienţi pe an prin radioterapie şi 3.500 prin chimioterapie.

"Acest centru OCH dedicat pacientului oncologic este unul de acelaşi nivel cu orice alt centru similar din Europa. La OCH, suntem pregătiţi să luptăm cu cancerul!", declară Prof. Dr. Laura Mazilu, medic primar oncolog şi coordonatoarea Clinicii de Oncologie OCH.

Echipa de Radioterapie a fost pregătită la spitalul Sf. Nectarie din Craiova, cel mai mare spital privat pentru Oncologie şi Radioterapie din Sud-Vestul României. Radioterapeuţii se alătură unui colectiv de medici pasionaţi şi dăruiţi muncii lor, care au în cultura organizaţională grija pentru pacient. Colectivul OCH a asimilat cei mai buni specialişti din Constanţa şi zona Dobrogei, dar şi medici din Bucureşti, Iaşi, ori Târgu Mureş.

Sistemul de radioterapie Halcyon de la Varian, primul din regiune şi al zecelea la nivel naţional, este o platformă modernă de tratament care livrează doza terapeutică de radiaţii într-un timp foarte scurt. Astfel pacientul este tratat precis, cu un grad sporit de confort fizic şi psihic. O informaţie suplimentară pentru pacientul dobrogean este următoarea: anul următor este planificată livrarea şi punerea în funcţiune a sistemului de radioterapie TrueBeam de la Varian care este construit ţinând cont de nevoile umane, pentru a trata cancerul oriunde se găseşte în organism, ţintind foarte precis, cu doze minime de radiaţii.

"Halcyon furnizează tratament sofisticat şi bine ţintit împotriva cancerului, cu precizie şi acurateţe, integrează confortul şi relaxarea pacientului, prin limitarea zgomotului şi a vibraţiilor. Sistemul facilitează totodată monitorizarea şi conversaţia terapeutului cu cei care primesc tratamentul, este pur şi simplu nivelul superior de îngrijire a pacientului oncologic", arată Dr. Virgil Sivoglo, medic radioterapeut, reîntors în ţară după 20 de ani de activitate medicală la Spitalul Royal Stoke University din Anglia.

Centrul de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară OCH are 32 de paturi, bloc operator cu două săli de operaţii, una dedicată chirurgiei cardiace şi una dedicată cardiologiei intervenţionale şi chirurgiei cardiace, prima sală hibrid din zona Dobrogei, şi 10 paturi de Terapie Intensivă Coronarieni, de nivel maxim de competenţă.

OCH introduce în premieră în România cel mai nou şi performant angiograf - Artis Icono Floor de la Siemens Healthineers, care setează noi standarde de performanţă clinică. Totodată, centrul este echipat cu sistem de ecografie intravasculară de la Boston Scientific, sistemul de circulaţie extracorporeală pentru operaţiile pe cord deschis LivaNova şi toate dotările necesare unui centru de nivel european. În centrul de cardiologie OCH pot fi trataţi anual peste 1.800 de pacienţi.

"Nivelul de tehnologie şi organizare existente la OCH sunt la standardele clinicilor din Germania şi acesta este unul dintre motivele pentru care m-am întors acasă", punctează Dr. Valentin Leica, medic specialist cardiologie, coordonatorul secţiei de cardiologie, cu o experienţă de 12 ani la Helios Klinik Jerichower Land din Germania.

"Dispunem la OCH de toată gama de resurse pentru investigaţii şi terapie, pentru a realiza toate intervenţiile cardiace şi vasculare pe care le făceam şi în Germania", precizează Dr. Sebastian Vasliescu, medic specialist cardiologie, coordonatorul Laboratorului de Cardiologie Intervenţională, cu o experienţă de 10 ani în clinici din Germania, precum St. Josefs-Hospital Cloppenburg.

OCH este cunoscut şi recunoscut în regiune pentru serviciile excepţionale ale Centrului de Imagistică de înaltă performanţă.

Complementar echipamentelor existente, în noul spital pacienţii au posibilitatea de a efectua scanări cu sistemul RMN de 3 Tesla, Magnetom Lumina cu tehnologie BioMatrix, un computer tomograf, Somatom Go Top cu 128 slice-uri, şi un Ecograf Sequioa care oferă diagnostic de precizie şi care asigură un confort superior persoanei investigate. Aceste echipamente sunt interconectate prin Syngo Virtual Cockpit, un sistem asistat de inteligenţă artificială, primul instalat de Siemens Healthnieers în regiunea de Sud-Est a României.

OCH dispune acum de: 4 echipamente RM, 2 CT, 2 RX, 1 Mamograf Digital şi 18 ecografe.

"Cu aceste echipamente noi, vom face toate investigaţiile imagistice, inclusiv cele de cord, atât RM, cât şi CT, foarte necesare pacienţilor", precizează Dr. Carmen Ciufu, medic coordonator Centru de Imagistică OCH.

Primul Centru de referinţă Siemens Healthineers din România

"Inaugurarea primului centru de referinţă din România reprezintă un moment cheie în parteneriatul strategic dintre Siemens Healthineers şi OCH, cât şi pentru industria în care activăm. Doresc să felicit întreaga echipă OCH pentru nivelul ridicat de expertiză managerială şi medicală, pentru o implementare coerentă a soluţiilor şi tehnologiilor de ultimă generaţie Siemens Healthineers. Ne implicăm să dezvoltăm împreună programe educaţionale, workshop-uri, training-uri pentru toţi specialiştii din domeniu şi să creştem accesul pacienţilor la diagnostic şi terapii de ultimă generaţie", declară Dr. Claudia Oanea, Managing Director Siemens Healthenieers România.

Un aport deosebit în implementarea acestui proiect esenţial pentru sistemul medical românesc a fost cel al Băncii Comerciale Române, în calitate de partener principal de finanţare şi susţinător constant al demersurilor de sănătate financiară. "Credem şi susţinem proiectele care aduc valoare în comunitate, iar extinderea Ovidius Clinical Hospital, împreună cu dezvoltarea celor două centre medicale de specialitate, reprezintă o contribuţie reală la creşterea accesului la servicii medicale de excelenţă, la prevenţie medicală şi îngrijire superioară. Suntem o companie de sănătate financiară şi ştim că sănătatea fizică şi sănătatea financiară sunt cele mai importante aspecte din viaţa fiecăruia dintre noi. De aceea, pentru BCR, finanţarea serviciilor de sănătate este o prioritate şi ne bucurăm să fim parte din acest proiect, care oferă pacienţilor şi cadrelor medicale o experienţă modernă, de calitate, prin facilităţi şi tehnologii de top", declară Georgiana Alina Cernat, Şef Departament Bunuri de Larg Consum şi Sănătate, BCR.

Noul Spital OCH creează peste 200 de noi locuri de muncă, numărul anagajaţilor şi colaboratorilor spitalului va creşte de la 500 în prezent la 700 de medici, fizicieni, asistenţi, operatori şi alte categorii de personal până la sfârşitul anului 2023.

O mare parte a personalului necesar noului spital este deja angajat de circa 6-12 luni, timp în care a beneficiat de trainning-uri la Klinik Jerichower Land din Germania pentru cardiologie intervenţională şi la Spitalul Sf. Nectarie din Craiova pentru radioterapie. Echipa medicală s-a mărit cu medici din Constanţa, Bucureşti şi Iaşi, precum şi din Germania şi Anglia.

"Condiţiile generale, tehnologia şi mediul de lucru sunt motivele pentru care medicii se întorc acasă şi asta este ceea ce am reuşit să construim la OCH, pentru a aduce performanţa acasă", declară Adrian Mociu, Director Executiv OCH, în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb