P3 Logistic Parks a încheiat tranzacţii pentru aproximativ 113.500 m2 în 2021

J.P.
Comunicate de presă #Construcţii / 19 ianuarie 2022

P3 Logistic Parks a încheiat tranzacţii pentru aproximativ 113.500 m2 în 2021

P3 Logistic Parks ("P3") anunţă bilanţul activităţii de leasing pentru anul 2021, în România. Pe baza cererii generate de evoluţia organică pozitivă a sectoarelor de retail, transport şi logistică, dar şi datorită facilităţilor multiple disponible în cadrul P3 Bucharest A1, dezvoltatorul a încheiat anul trecut tranzacţii pentru aproximativ 113.500 de metri pătraţi de spaţii logistice şi de birouri, conform unui comunicat remis redacţiei.

Sînziana Pardhan, Managing Director P3 în România, spune: "Ultimele 12 luni s-au arătat efervescente atât pentru noi ca şi companie, cât şi pentru sectorul nostru de activitate. Rezultate activităţii de leasing pentru 2021 arată foarte bine, chiar peste estimările iniţiale. Totodată, continuăm să vedem o intensificare a cererii şi a dinamicii închirierilor, mai ales la KM 13, A1. Aceste rezultate sunt generate, în principal, de creşterea puternică înregistrată de industriile de retail şi logistică, precum şi de dezvoltarea de noi centre regionale care vin să deservească nu doar România, ci şi alte ţări din regiune. În acest context, suntem optimişti cu privire la evoluţia business-ului pe plan local în 2022. Şi perspectivele de dezvoltare pe termen lung se arată promiţătoare, în special dacă discutăm despre cei aproximativ 100.000 de metri pătraţi disponibili pentru extinderea viitoare a P3 Bucharest A1."

Din totalul tranzacţiilor încheiate de companie în 2021, peste 80% ( >91.000 m2) sunt contracte de închiriere pe termen lung, restul fiind contracte noi sau prelungiri pe termen scurt. Mare parte din activitatea de închiriere a fost generată de cereri de la chiriaşii existenţi, care fie şi-au prelungit pe termen lung contractele (32.400 m2), fie au ales să îşi extindă suprafaţa depozitelor existente (32.200). Aceste rezultate confirmă locaţia premium a parcului, precum şi serviciile de înaltă clasă oferite de dezvoltator. Pe parcursul anului trecut, P3 Bucharest A1 a primit în comunitatea sa locală patru noi chiriaşi care ocupă împreună o suprafaţă consolidată de aproximativ 23.000 de metri pătraţi şi a devenit principalul hub de distribuţie al retailerului internaţional Número Uno pentru regiunea Europei Centrale şi Est, bucurându-se, totodată, de o rată de retenţie a clienţilor de 100%. Mai mult, în luna decembrie, dezvoltatorul a primit standardul Very Good BREEAM-In-Use pentru toate clădirile logistice existente în cadrul P3 Bucharest A1, atingându-şi astfel obiectivele de sustenabilitate pentru România.

P3 este conştientă că întreaga lume se confruntă cu o urgenţă climatică. În acest sens, compania continuă să caute în mod activ modalităţi de a reduce impactul generat asupra mediului şi consumul de energie, rămânând, în acelaşi timp, aproape de nevoile chiriaşilor săi. Adiţional certificării BREEAM In-Use, dezvoltatorul îşi propune să implementeze o serie de măsuri care vizează eficienţa energetică, aliniindu-se astfel obiectivelor globale de a atinge neutralitatea din punct de vedere al amprentei de carbon. Pe plan local, din punct de vedere al sustenabilităţii, P3 a instalat de curând cea de a treia staţie de încarcare pentru vehicule electrice, pretabilă atât pentru alimentarea maşinilor de putere mai mare, cât şi pentru van-uri, şi are în plan continuarea proiectului de înverzire a parcului, început în 2021. Pe viitor, dezvoltatorul prevede şi instalarea de panouri solare pentru prepararea apei calde. În ceea ce priveşte planurile de business pe termen lung, compania continuă să caute noi oportunităţi pentru dezvoltarea de viitoare proiecte industriale moderne.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb