Palmed: Siguranţa pacienţilor şi investiţiile în sănătate, esenţiale pentru viitorul României

F.D.
Miscellanea / 17 septembrie

 Cristian Hotoboc, preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private - PALMED

Cristian Hotoboc, preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private - PALMED

În contextul Zilei Mondiale pentru Siguranţa Pacientului, marcată pe 17 septembrie, Cristian Hotoboc, preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private - PALMED, a subliniat importanţa creşterii investiţiilor în sănătate şi a implementării unor reforme menite să asigure siguranţa şi calitatea actului medical în România, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform raportului anual "Impactul economic al sectorului privat de sănătate din România", realizat de PALMED în colaborare cu EY România şi lansat în mai 2024, ţara noastră a investit doar 817 EUR per locuitor pentru sănătate, plasându-se pe ultimul loc în Uniunea Europeană. Această sumă subliniază necesitatea unor investiţii suplimentare pentru a îmbunătăţi accesul pacienţilor la servicii medicale de calitate şi pentru a asigura un standard ridicat de siguranţă. "Siguranţa pacienţilor trebuie să fie prioritatea centrală în sistemul nostru de sănătate. Este important să ne concentrăm pe creşterea investiţiilor, nu doar pentru a îmbunătăţi infrastructura medicală, ci şi pentru a asigura un standard de excelenţă în îngrijirea medicală", a declarat Preşedintele PALMED Cristian Hotoboc.

Datele raportului arată că, în România, cheltuielile de sănătate au reprezentat doar 6,5% din PIB, situându-se aproape de coada clasamentului în Uniunea Europeană. "Investiţiile în sănătate reprezintă un motor pentru dezvoltarea economică şi socială a României. Pentru a menţine siguranţa pacienţilor, este esenţial să investim în infrastructură, personal calificat şi tehnologie medicală modernă", a completat Cristian Hotoboc.

Acelaşi raport arată şi că doar 3,7% din cheltuielile de sănătate au fost destinate serviciilor de prevenţie, mult sub media europeană de 6,0%. Cristian Hotoboc a evidenţiat că prevenţia este un pilon important al siguranţei pacienţilor, subliniind necesitatea unor politici care să promoveze prevenţia pentru a reduce incidenţa bolilor cronice şi pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii pacienţilor. "Siguranţa pacienţilor depinde de o colaborare eficientă între furnizorii de servicii medicale şi autorităţi. PALMED este dedicat promovării celor mai bune practici în sectorul privat şi sprijinirii iniţiativelor care asigură un mediu medical sigur şi accesibil tuturor. Investiţiile în prevenţie joacă un rol crucial şi pentru a reduce presiunea asupra bugetului de sănătate. Este mai puţin traumatizant pentru pacient şi mai eficient şi din punct de vedere financiar să prevenim sau să tratăm bolile în fazele lor incipiente decât să gestionăm cazurile complicate în stadii avansate", a adăugat Cristian Hotoboc.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb