PAOLO GENTILONI, COMISAR PENTRU ECONOMIE: "Avem nevoie de un plan bazat pe ambiţie, solidaritate şi colaborare între Comisia Europeană şi Parlamentul European"

M.A.
Politică / 27 mai 2020

Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie (sursa foto: Twitter)

Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie (sursa foto: Twitter)

Avem nevoie de un plan bine structurat, bazat pe concepte cheie: ambiţie, solidaritate, colaborare între Comisia Europeană şi Parlamentul European, a afirmat Paolo Gentiloni, comisar pentru economie, ieri, la întâlnirea în cadrul grupului politic S&D la care a participat şi europarlamentarul Maria Grapini .

Potrivi5t unui comunicat remis Redacţiei noastre, tema dezbaterii a fost Planul de redresare a UE după criza Covid-19, Plan ce a fost prezentat de Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în Plenara de astăzi, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Astfel, Paolo Gentiloni a menţionat: "Riscul divergenţelor dintre state trebuie contracarat pentru că este un pericol major pentru Piaţa Unică. Condiţionalităţile în noul Cadru Financiar Multianual nu se mai doresc sau trebuie regândite."

Comisarul a subliniat că statele membre trebuie să vină cât mai repede cu programul naţional de redresare.

"Planurile nu se dictează de la Bruxelles, statele membre vor propune, iar la Bruxelles se va negocia convergenţa propunerilor. Înainte de a adopta noul Cadru Financiar Multianual, trebuie să utilizăm instrumentele pe care le avem: hotărârile Eurogrupului, rescEU, susţinerea în caz de faliment etc. Instrumentele sunt atât pentru zona euro, cât şi pentru zona non- euro.", a transmis Paolo Gentiloni.

Europarlamentarul Maria Grapini a declarat: "Cred că guvernul României trebuie să cunoască aceste decizii ale Comisiei şi să prezinte urgent Planul de redresare economică a României, pentru a putea apela la instrumentele puse la dispoziţie de Comisia Europeană."

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Trebuie sa intelegem, odata pt totdeauna, ca noi, romanii, nu vom fi niciodata cetateni europeni, ci doar sclavi europeni, caci nu vom conta pt UE decat doar prin forta de munca ieftina si resursele naturale ale tarii ce trebuie rapid instrainate. Iar atunci cand tarile conducatoare din UE isi vor simti interesele comerciale amenintate de vreun guvern nationalist(pana acum, n-am avut niciunul), atunci ne vor pregati dezmembrarea tarii.Cei care guverneaza UE nu mai vor "egalitate pt catei", dupa cum spune fabula "Cainele si catelul". Acestia vor o uniune formata din "smecheri mari", "smecheri mai mici", "prosti mai mici" si "prosti gramada". Cu toate ca  noi, romanii vom fi sigur clasati in ultima categorie,  acest fapt nu va face ca slugoii de la conducerea tarii(in frunte cu valetul lui Merkel de la Sibiu) sa se dezica de aceasta Uniune demonica, asta si pt ca au in spate sprijinul majoritatii romanilor pt orice proiect al UE. Sunt ferm convins ca, atunci cand aceasta sandrama nenorocita de UE se va destrama(e vorba doar de timp) , Romania va pleca ultima din Uniune, doar atunci cand isi va da seama ca ramas singura acolo!   Asa suntem noi, romanii, cel mai europenofil popor din Europa, chiar daca aia din Vest ne privesc ca pe o "populatie de maimute", buni doar ca "sclavi pe plantatiile" lor. In sprijinul acestui argument vine statistica care spune ca,   in jur de 70-75% dintre romani sunt in favoare ramanerii in UE, in orice conditii, chiar si daca ne-ar pune in lesa aia de la Bruxelles!

    Oare, atunci cand evreul Brucan ne cataloga in 1990, drept "stupid people", nu avea o urma de dreptate? 

    1. Opinia mea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb