PARCHETUL DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL BUCUREŞTI: Şase inculpaţi trimişi în judecată pentru un prejudiciu de un milion de euro

Andrei Stan
Anticorupţie / 14 octombrie 2015

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: Băroiu Lucian (aflat sub control judiciar), Constantinescu Adrian, Popescu Alina Ana Maria, Constantinescu Remus Dan, Moldovan Iuliana şi Cătuneanu Anca Nadia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, informează un comunicat de presă trimis redacţiei.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: "În perioada ianuarie 2011 - decembrie 2013, inculpatul Băroiu Lucian, în calitate de asociat şi administrator în fapt al S.C. A.G.S.A. S.R.L., cu ajutorul inculpatelor Moldovan Iuliana şi Cătuneanu Anca Nadia - angajate în cadrul societăţii, a înregistrat în contabilitatea firmei achiziţii fictive de bunuri/prestări servicii (665 acte materiale), provenind de la un număr de 20 societăţi comerciale, majoritatea identificate cu un comportament fiscal disimulat, de tip fantomă. Aceste firme erau controlate în fapt de inculpaţii Constantinescu Adrian, Popescu Alina Ana Maria, Constantinescu Remus Dan şi alte persoane rămase neidentificate, modalitate prin care inculpatul Băroiu Lucian s-a sustras de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, cauzând în acest mod un prejudiciu în valoare de 4.453.095 lei (echivalentul a 1.000.000 euro)".

În vederea recuperării prejudiciului adus bugetului de stat, în cauză s-a instituit sechestru asigurător asupra unui imobil compus din teren şi construcţie, identificate în proprietatea inculpatului Băroiu Lucian şi asupra unui număr de cinci autoturisme aflate în proprietatea părţii responsabile civilmente S.C. A.G.S.A. SRL, până la concurenţa valorii de 4.453.095 lei, reprezentând prejudiciul produs bugetului de stat.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb