Parlamentul vrea ca Ucraina să adere la NATO

T.B.
Internaţional / 15 iunie 2023

Parlamentul vrea ca Ucraina să adere la NATO

Eurodeputaţii cer aliaţilor NATO să-şi onoreze angajamentul faţă de Ucraina şi să deschidă calea pentru ca Ucraina să fie invitată să se alăture alianţei de apărare.

În rezoluţia adoptată joi cu 425 voturi pentru, 38 împotrivă şi 42 abţineri, eurodeputaţii subliniază că se aşteaptă ca "procesul de aderare să înceapă după încheierea războiului şi să fie finalizat cât mai curând posibil".

Până la obţinerea statutului de membru cu drepturi depline, UE şi statele sale membre, împreună cu aliaţii NATO şi partenerii care împărtăşesc aceeaşi viziune, trebuie să colaboreze îndeaproape cu Ucraina pentru a dezvolta un cadru temporar pentru garanţiile de securitate, spun deputaţii, care urmează să fie pus în aplicare imediat după război. Parlamentul subliniază că integrarea Ucrainei atât în NATO, cât şi în UE ar spori securitatea regională şi globală şi ar consolida legăturile dintre Ucraina şi comunitatea euro-atlantică.

Deputaţii condamnă în termenii cei mai fermi distrugerea de către Rusia a barajului Kahovka la 6 iunie, care constituie o crimă de război, a provocat inundaţii masive şi a creat un dezastru ecologic, precum şi un ecocid în Ucraina.

Toţi cei responsabili de crime de război, inclusiv distrugerea barajului, vor fi traşi la răspundere în conformitate cu dreptul internaţional, adaugă deputaţii.

Parlamentul solicită un pachet cuprinzător de redresare al UE pentru Ucraina, care ar trebui să se concentreze pe ajutorul, reconstrucţia şi redresarea imediată, pe termen mediu şi lung a ţării. Eurodeputaţii doresc ca pachetul de redresare să fie sprijinit de finanţarea necesară şi adecvată a UE. Prin urmare, aceştia aşteaptă cu interes viitoarea revizuire propusă de Comisia Europeană a actualului cadru financiar multianual şi mecanismul de reconstrucţie a Ucrainei care urmează să fie instituit, care va acoperi finanţarea pentru nevoile de reconstrucţie ale Ucrainei în următorii ani.

Deputaţii subliniază importanţa corelării reconstrucţiei Ucrainei cu pregătirile sale de aderare la UE şi cu reformele interne în curs, subliniind în acelaşi timp că reconstrucţia infrastructurii deteriorate şi a capacităţii industriale ar trebui să aibă loc în conformitate cu principiul "a reconstrui mai bine" şi cu Pactul verde european. Acest lucru ar contribui la transformarea ţării într-un stat european social şi o economie de piaţă modernă şi fără emisii de dioxid de carbon.

În cele din urmă, Parlamentul îşi reafirmă sprijinul pentru decizia Consiliului European de a acorda Ucrainei statutul de ţară candidată la UE anul trecut. Deputaţii îşi exprimă speranţa pentru o recomandare pozitivă din partea Comisiei Europene, întrucât Ucraina a finalizat cu succes cele şapte etape stabilite în avizul Comisiei. Aceştia solicită o cale clară pentru începerea negărilor de aderare, care, cu suficient sprijin, ar putea începe deja în acest an.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Practic se cere INCALCAREA tratatelor de aderare a tarilor la NATO,

    ce democratie "minunata" cu PE actual,parca traim in URSS anilor '50-'60 

    1. Nu mai există niciun tratat, Rusnacia e vinovată de crime de război, are de resemnat multe tratate noi. :))))))

      Rușii se vor bucura minim 100 de ani pentru ce a făcut Putler. 

      Exact asa spuneau si comunistii,ori esti cu noi ori impotriva,

      care nu prea seamana cu democratie si stat de drept,

      dictaturile au acesta atitudine agresiva si fara dialog 

    E clar.Nu va mai exista Ucraina pana atunci,nu ii lasa rusii

    1. Sovietul se sparge în bucăți, va fi un moment greu pentru propagandistul rus de la Bursa.

    Ukraina devine stat component al Federatiei Russiei si nu v a intra in NATO… UE nu v a avea nimic de spus infection aceasta privinta dar v a platii nota de plata a razboiului din Ukraina la cererea USA…

    Pai si activeaza articolul 5 si intram in razboi pentru ei? Sau cum? A, daca intra cand o sa fie pace si prietenie cu Rusia, e altceva. Atunci sa intre, cand Rusia si Ucraina vor fi prietene.

    Numai ca mai sunt inca vreo 250 de europarlamentari, care au fost absenti. Si presupun ca impotriva, dar nu au vrut sa participe la asa un vot.

    Asa ca la anu votati cu eurogrupurile din care sunt acesti parlamentari, sa-i faceti macar 400. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb