PARTIDELE DIN USL RĂMÂN ÎMPREUNĂ Antonescu: "Miniştrii PNL au o colaborare foarte bună cu premierul"

E.O.
Ziarul BURSA #Politică / 20 mai 2013

Antonescu: "Miniştrii PNL au o colaborare foarte bună cu premierul"

Update 12:24:

Crin Antonescu a declarat, la sosirea la şedinţa PNL că, în opinia sa, nu mai e criză în USL, iar episodul Roşca Stănescu este unul închis.

Întrebat de jurnalişti dacă Victor Ponta i-a transmis că renunţă la solicitarea de sancţionare a lui Roşca Stănescu sau a lăsat să se înţeleagă acest lucru, domnia sa a afirmat: "Mie îmi pare că, după discuţiile pe care le-am avut, după declaraţiile pe care premierul le-a dat, după declaraţiile pe care preşedintele executiv al PSD, domnul Dragnea, le-a dat - am văzut şi aseară - cred că lucrurile sunt foarte, foarte clare pentru toată lumea, oricât de greu ar înţelege unii".

---

Update 12:18

Şedinţa convenită de liderii USL pentru a discuta problemele apărute în ultimul timp a fost amânată.

Partidele au decis să aibă şedinţe separate.

----

Update 10:13

Astăzi expiră ultimatumul dat de Victor Ponta colegilor de alianţă, în cazul senatorului liberal Sorin Rosca Stănescu.

Domnia sa a solicitat PNL să-l sancţioneze pe Sorin Roşca Stănescu, condiţie necesară detensionării relaţiei dintre membrii USL.

Social democratii discută, astăzi, în sedinţa Biroului Permanent Naţional de la ora 12:30, despre relaţia cu PNL şi viitorul USL.

---

Update 09:00

USL nu se va rupe dacă Sorin Roşca Stănescu va fi sancţionat de partenerii de alianţă din PNL, a declarat, ieri, pentru "Gândul", Liviu Dragnea.

"Roşca Stănescu nu este mai important decât România, deci nu se rupe USL", a declarat Dragnea.

Întrebat ce părere are desper opinia unui lider PSD, Ilie Sârbu, care spune că USL se poate rupe, domnia sa a subliniat: "Eu sunt preşedintele executiv al PSD şi când vorbesc, vorbesc în cunoştinţă de cauză. Este un an de guvernare foarte important, România are provocări foarte mari şi nu putem să ne permitem să rupem USL pentru Roşca Stănescu. Că ne-am fi dorit ca PNL să aibă o atitudine mai tranşantă, da, dar asta nu înseamnă că trebuie să rupem USL. Avem speranţe foarte mari că de astăzi înainte o să fie o atitudine mai tranşantă din partea colegilor liberali, cum şi noi vom avea o atitudine similară pentru pesedişti".

---

"Episodul Sorin Roşca Stănescu este încheiat", potrivit lui Crin Antonescu

Miniştrii liberali au "o colaborare foarte bună" cu premierul Victor Ponta, inclusiv în privinţa reformei sănătăţii existând din partea ministrului Eugen Nicolăescu şi a şefului Guvernului disponibilitatea pentru colaborare, a declarat, sâmbătă, preşedintele PNL Crin Antonescu.

"Miniştrii noştri au o colaborare foarte bună cu premierul. Dacă se întâmplă, cum e normal, să existe mai multe păreri, să existe deosebiri de opinie, putem să avem consultări politice, ei se consultă şi discută multe în Guvern, există un mecanism de luare a deciziilor, există un rol al premierului în fruntea unui Guvern pe care noi îl sprijinim şi nu îl contestăm în niciun fel", a afirmat Antonescu, citat de Mediafax.

Crin Antonescu a precizat, de asemena, că el consideră episodul Sorin Roşca Stănescu încheiat şi că l-a asigurat pe liderul PSD Victor Ponta de tot sprijinul liberalilor, construcţia proiectului USL mergând mai departe.

Liderul liberal a arătat că dialogul cu Ponta nu s-a concentrat pe subiectul Roşca Stănescu, ci pe cea a solidarităţii USL, iar premierului i s-au oferit toate asigurările că opiniile exprimate de senatorul liberal nu sunt şi ale partidului.

Întrebat dacă subiectul Roşca Stănescu va fi reluat astăzi, la şedinţa USL, Antonescu a spus că şedinţa va fi una uzuală, în care vor fi discutate subiectele guvernării.

Potrivit preşedintelui PNL, trebuie făcută diferenţa între afirmaţiile des­pre guvernare făcute public de liberali şi cele din spatele uşilor închise.

Întrebat dacă este deranjat de coabitarea premierului Ponta cu preşedintele Traian Băsescu, Antonescu a arătat că aceasta este doar o impresie.

Daniel Constantin: "Nu vreau să mă gândesc nicio clipă la spargerea USL"

Nici preşedintele PC Daniel Constantin nu vrea să se gândească la spargerea USL. Potrivit oficialului, oamenii care au votat Uniunea nu vor să vadă scandal, ci vor să vadă că ţara este guvernată de către cei pe care i-au ales.

Prezent la Ploieşti, unde a participat la conferinţa de alegeri a filialei judeţene PC Prahova, preşedintele Partidului Conservator a spus că partidele din Uniune pot trece peste acest moment "dificil".

"Nu am ascuns niciodată, e un moment într-adevăr dificil, dar sunt convins că putem să trecem peste asta. Dincolo de încrederea cetăţenilor, avem o responsabilitate mare faţă de ei şi trebuie să guvernăm în continuare împreună, să răspundem aşteptărilor pe care le au oamenii în momentul de faţă", a declarat Daniel Constantin.

Potrivit preşedintelui PC, soluţia pentru rezolvarea crizei din USL "este aceea a dialogului", membrii celor trei partide care compun Uniunea având obligaţia să respecte protocolul USL.

El a adăugat că Uniunea se bazează pe încrederea acordată la vot de peste 70% dintre alegători, care trebuie răs­plătită prin responsabilitate şi îndeplinirea cerinţelor acestora.

Premierul Victor Ponta nu a făcut declaraţii presei, sâmbătă, la plecarea de la Romexpo, unde a participat la Conferinţa naţională de alegeri a PNL.

"Acum e weekend şi vorbim luni", le-a spus jurnaliştilor care l-au întrebat despre problemele din USL legate de episodul Sorin Roşca Stănescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb