PE 17 MAI Va avea loc Conferinţa RESinvest 2022

Miscellanea / 11 februarie 2022

Va avea loc Conferinţa RESinvest 2022

TEMA - Dezvoltarea lanţului naţional de producţie în sectorul energiei regenerabile

Pe 17 Mai puteţi urmări Conferinţa RESinvest 2022 care va aborda oportunitatea unei noi ramuri economice în România, anume producţia de echipamente şi componente pentru parcuri eoliene şi solare. Conferinţa este realizată la iniţiativa RWEA (Asociaţia Română pentru Energie Eoliană) şi RPIA (Asociaţia Română pentru Energie Fotovoltaică) şi beneficiază de vizibilitate şi sprijin la nivel European prin WindEurope şi SolarPower Europe. Invitaţii sunt aşteptaţi în persoană la Face Convention Center în Bucureşti (locuri limitate) precum şi online, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, tranziţia către o economie decarbonizată şi ţintele asumate de Guvernul României - o dublare a capacităţii instalate de energie regenerabilă până în 2030 - a pus pe masa discuţiilor o nouă posibilitate de a dezvolta economia locală. În timp ce statele membre UE lucrează către îndeplinirea ţintelor asumate, marii producători de turbine au dificultăţi în a ţine pasul cu cererea la nivel European, ducând la termene lungi de livrare şi costuri mai ridicate, reflectate şi în preţul final al energiei.

Nevoia de echipamente şi componente pentru parcuri eoliene şi solare este aşadar mai mare decât oricând, iar România poate să devină un jucător relevant în acest sector. Producem deja generatoare şi sisteme electrice de control pentru turbine, rulmenţi, piese forjate şi am creat cel mai mare centru de tehnicieni în energie regenerabilă din Sud Estul Europei la Constanţa, success care poate fi replicat şi în alte arii ale industriei. Este o oportunitate imensă de a dezvolta o ramură competitivă a economiei şi de a deveni un pionier regional într-un sector care va continua să crească în următorii ani.

"Potenţialul României de a deveni un campion al energiei regenerabile este semnificativ şi cred că este important sa evidenţiem asta cât mai des," a comentat Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România. "Expertiza, tehnologia şi disponibilitatea companiilor de a investi în sectorul regenerabilelor în România, inclusiv în dezvoltarea lanţului valoric al industriei regenerabilelor poate contribui dezvoltarea unui avantaj strategic pe termen lung pentru România în procesul tranziţiei verzi."

Importanţa sectorului de energie regenerabilă a fost evidenţiată recent şi de către prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă: "România trebuie să îşi dezvolte sustenabil sistemul energetic, pentru a oferi resursele necesare cetăţenilor, dar şi a mediului privat. Sursele curate de energie reprezintă viitorul, dar şi garanţia ridicării gradului de independenţă energetică. Investiţiile programate prin Planul Naţional de Redresare şă Rezilienţă şi Fondul de Modernizare sunt în măsură să transforme radical infrastructura energetică a României, precum şi mixul energetic," a declarat acesta, accentuând faptul ca ţara are oportunităţi de finanţare de peste 16 de miliarde de euro până în 2030.

Conferinţa RESinvest va discuta modalităţi concrete de a stimula dezvoltarea capacitaţilor de producţie în România, inclusiv componente, echipamente, software şi servicii conexe. Evenimentul va reuni reprezentanţi ai Preşedinţiei României, Comisiei Europene şi autorităţilor publice naţionale, alături de investitori şi producători de echipamente. De asemenea, evenimentul este unul regional, cu participare din partea industriei şi miniştrilor din Bulgaria, Serbia, Croaţia, Grecia şi Portugalia, se arată în comunicat.

Vă invităm să vă înregistraţi aici: https://resinvest.ro/

Ziarul BURSA este partener media al evenimentului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb