PE SEGMENTUL TERAPIEI GENETICE Roche face o achiziţie de 4,3 miliarde de dolari în SUA

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 februarie 2019

Roche face o achiziţie de 4,3 miliarde de dolari în SUA

Roche Holding AG din Elveţia va cumpăra compania americană Spark Therapeutics Inc. în cadrul unei afaceri de 4,3 miliarde de dolari, extinzându-se pe segmentul terapiei genetice, potrivit Reuters.

Roche plăteşte 114,50 dolari pentru o acţiune Spark, mai mult decât dublu faţă de cursul de închidere al titlurilor companiei americane în ultima zi a săptămânii trecute.

Roche va prelua portofolioul Spark de tratamente pentru orbire, hemofilie şi boli neurodegenerative, în condiţiile în care companiile rivale, printre care grupul elveţian Novartis AG, intră agresiv pe piaţa terapiei genetice.

"Experienţa dovedită de Spark Therapeutics în terapia genetică poate oferi noi oportunităţi importante pentru tratarea bolilor grave", a declarat directorul executiv al Roche, Severin Schwan.

La rândul său, directorul executiv al Spark, Jeffrey Marrazzo, a spus: "Nevoile pacienţilor şi familiilor care suferă de boli genetice sunt imediate şi mari. Cu acoperire la nivel mondial şi resurse extinse, Roche ne va ajuta să accelerăm dezvoltarea mai multor terapii genetice".

Terapiile genetice folosesc viruşi special concepuţi (vectori virali) pentru livrarea de material genetic în celule defecte, cu speranţa de a îmbunătăţi sau chiar vindeca o condiţie moştenită.

Spark are un tratament aprobat de terapie genetică-Luxturna - vândut în Statele Unite chiar de producător, iar în exteriorul SUA de către Novartis. Luxturna vizează o boală genetică rară, amauroza congenitală Leber, care produce orbire la aproximativ una din 200.000 de persoane.

Afacerea Roche - Spark este aşteptată să se încheie în trimestrul al doilea din anul curent. Tranzacţia vine după ce, anul trecut, Novartis a preluat, pe 8,7 miliarde de dolari, compania americană Avexis, ca să obţină acces la o platformă de terapii genetice pentru boli care includ atrofia musculară spinală. Novartis a făcut din terapia genetică un punct central de atenţie în activitatea sa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb