PE solicită UE să furnizeze Ucrainei tot ce are nevoie pentru a învinge Rusia

T.B.
Politică / 29 februarie

PE solicită UE să furnizeze Ucrainei tot ce are nevoie pentru a învinge Rusia

UE trebuie să sprijine Kievul cu tot ce este necesar pentru ca Ucraina să câştige războiul împotriva Rusiei, spun eurodeputaţii într-o rezoluţie adoptată joi, se arată într-un comunicat al Parlamentului European, remis redacţiei.

În text, adoptat cu 451 voturi pentru, 46 împotrivă şi 49 abţineri, eurodeputaţii fac bilanţul celor doi ani de la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, la 24 februarie 2022, transmite sursa. Subliniind modul în care războiul a schimbat fundamental situaţia geopolitică din Europa şi din afara acesteia, ei subliniază că obiectivul principal este ca Ucraina să câştige războiul, avertizând asupra consecinţelor grave dacă acest lucru nu se întâmplă, potrivit comunicatului. Deputaţii spun că alte regimuri autoritare urmăresc cum evoluează această situaţie pentru a-şi estima propria marjă de manevră în a exercita politici externe agresive.

Pentru ca Ucraina să câştige, nu ar trebui să existe "nicio restricţie autoimpusă privind asistenţa militară" pentru această ţară, Parlamentul reafirmând necesitatea de a oferi Kievului tot ceea ce este necesar pentru a recâştiga controlul deplin asupra teritoriului său recunoscut pe plan internaţional, precizează sursa menţionată.

Aprovizionarea Ucrainei cu muniţie, rachete şi sisteme de apărare aeriană

Deputaţii afirmă că există încă diferenţe uriaşe în ceea ce priveşte nivelul sprijinului militar acordat Ucrainei de către statele membre ale UE şi solicită realizarea investiţiilor necesare în baza industrială europeană de apărare, conform datelor PE. Acest lucru este esenţial pentru a răspunde nevoilor Ucrainei şi pentru a reface stocurile epuizate din UE. Deputaţii enumeră sisteme sofisticate de apărare aeriană, rachete cu rază lungă de acţiune, cum ar fi TAURUS, Storm Shadow/SCALP, diferite tipuri de artilerie şi muniţie (155 mm în special) şi drone şi arme pentru a le contracara, acestea fiind deosebit de importante pentru Ucraina, informează sursa citată.

Toţi aliaţii UE şi NATO ar trebui să sprijine Ucraina din punct de vedere militar cu nu mai puţin de 0,25% din PIB-ul lor anual, potrivit eurodeputaţilor, care îndeamnă ţările UE să intre imediat în dialog cu companiile din domeniul apărării, pentru a asigura creşterea producţiei şi livrărilor de muniţie, obuze şi rachete către Ucraina, care ar trebui să aibă prioritate faţă de ordinele altor ţări terţe. În plus, ei fac apel la Camera Reprezentanţilor a SUA să adopte fără întârziere pachetul său de asistenţă militară pentru Ucraina, potrivit comunicatului.

Bunurile ruseşti trebuie confiscate

Rezoluţia subliniază necesitatea urgentă a unui regim juridic solid care să permită confiscarea şi utilizarea activelor de stat ruseşti îngheţate de UE pentru reconstrucţia Ucrainei şi compensarea victimelor războiului. Rusia trebuie să fie obligată să plătească despăgubirile impuse pentru a asigura o contribuţie substanţială la reconstrucţia Ucrainei, se mai arată în comunicat.

De asemenea, deputaţii solicită UE să menţină şi să extindă politica sa de sancţiuni împotriva Moscovei şi a aliatului Rusiei, Belarus. Aceasta include interzicerea importurilor ruseşti de uraniu şi metalurgie în UE, încetarea cooperării nucleare cu Rusia şi impunerea unui embargo deplin asupra importurilor UE de produse agricole şi pescăreşti ruseşti, precum şi de combustibili fosili şi de gaze naturale lichefiate transportate pe cale maritimă prin conducte, transmite sursa precizată.

Parlamentul condamnă, de asemenea, toate ţările, întreprinderile, asociaţiile şi persoanele care ajută Moscova să eludeze măsurile restrictive ale UE, afirmând că aceste practici disruptive ar trebui incriminate la nivelul Uniunii, se mai arată în comunicatul PE.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cred ca Rusie va fi invinsa daca trupele trec de Moscova, si nici atunci nu e sigur.

    Nu am auzit de nici un plan in acest sens.

    Se spera ca ambele tabere se vor plictisi si vor merge acasa asa cum rusii au plecat din Afganistan, americanii au plecat si ei din Vietnam, Afganistan etc 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb