• Compania va investi 5 milioane euro într-o nouă linie de producţie
"Cotnari" estimează o cifră de afaceri de 22,5 milioane euro pentru anul trecut, profitul companiei menţinându-se la aproximativ acelaşi nivel ca în 2010, de circa 3 milioane de lei, a declarat, ieri, Constantin Deleanu, preşedintele directoratului "Cotnari", la conferinţa de deschidere a târgului "Good Wine".
Potrivit domniei sale, societatea a vândut peste zece milioane de sticle de vin, anul trecut, având o suprafaţă de vie de 1.700 de hectare.
Compania va investi circa 5 milioane de euro în utilajele necesare pentru înfiinţarea unei noi linii de producţie, unde vor fi vinificate "vinurile noi" produse de "Cotnari".
Producătorul de vinuri a anunţat, ieri, înfiinţarea unei noi societăţi care face parte din grup - "Casa de Vinuri Cotnari", necesară ca urmare a cererii din piaţă, după cum au declarat reprezentanţii companiei, cu câteva zile în urmă: "În afară de vinurile tradiţionale produse în prezent în podgoria < Cotnari >, piaţa, influenţată de vinurile apărute în < Lumea nouă >, a început de câţiva ani să ceară şi < vinuri noi >. Astfel, în podgoria < Cotnari > a apărut necesitatea producerii unor vinuri roşii, a unor vinuri albe seci din categoria celor aromate şi a unor vinuri de tipul < Grasă de Cotnari > sec sau < Busuioacă de Bohotin > sec".
Sediul noii companii este Castelul Vlădoianu, locul unde în perioada interbelică fostul guvernator producea vinuri de pe cele 50 ha de vie pe care le avea în proprietate.
Noile vinuri vor fi produse din strugurii plantaţi pe o suprafaţă de 300 de hectare de teren, urmând ca producţia anuală de vin a companiei "Casa de Vinuri Cotnari" să ajungă la 2 milioane de litri. Anul trecut, au fost produşi 700.000 de litri de vin nou. Noile licori, printre care se numără şi un vin rose, sunt lansate în aceste zile la cea de-a şaptea ediţie a târgului din Bucureşti.
În 2013, societatea va lansa pe piaţă primele vinuri roşii.
Cotnari va produce în continuare vinurile tradiţionale din podgoria sa: "Grasa de Cotnari", "Tămâioasa Românească", "Feteasca Albă" şi "Frâncuşa de Cotnari".
La ediţia din aceste zile a târgului "Good Wine" participă peste 30 de producători români şi străini, importatori, distribuitori, retaileri, care expun peste 500 de soiuri de vin, din care peste 100 sunt lansate în premieră.