PENTRU APROBAREA DIZOLVĂRII COMPANIEI ŞI ÎNCEPEREA LICHIDĂRII Conducerea Electroaparataj convoacă acţionarii în data de 10 iunie

M.G.
Ziarul BURSA #Companii / 10 mai 2019

Consiliul de Administraţiei al Electroaparataj Târgovişte (ELJA), producător de aparate electrice controlat de fondul de investiţii Broadhurst, a convocat acţionarii în şedinţă extraordinară în data de 10 iunie 2019 pentru dizolvarea voluntare a societăţii şi începerea procesului de lichidare, potrivit unui comunicat al companiei remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Totodată, pe ordinea de zi se mai numără constatarea încetării mandatului directorilor şi al administratorilor societăţii, respectiv aprobarea numirii unui lichidator, membru UNPIR, pentru a exercita toate atribuţiile şi operaţiunile privind lichidarea şi radierea societăţii din Registrul Comerţului, stabilirea remuneraţiei cuvenite lichidatorului şi împuternicirea unui administrator pentru semnarea contractului cu lichidatorul numit, precum şi stabilirea atribuţiilor acestuia.

Angajaţii de la Electroaparataj sunt de mai multe zile în grevă generală, declanşată pe termen nedeterminat, după o grevă de avertisment.

Conducerea Electroaparataj a anunţat recent clienţii atât despre situaţia de facto şi a programat o reducere treptată a livrărilor, până la stoparea definitivă a acestora, cât şi despre prezenta convocare pentru dizolvarea voluntară a societăţii.

Preşedintele Consiliului de Administraţie Broadhurst Industrial Management S.R.L. dă vina pe Sindicatul Valahia pentru "iminenţa apariţiei stării de insolvenţă a societăţii". Acesta afirma: "Cum Electroaparataj vinde 90% din producţie la export, nu poate să transfere decât o mică parte din aces­te creşteri (n.r. de costuri) clienţilor săi şi de aceea nu poate să susţină alte creşteri salariale în continuare, aşa cum solicită Sindicatul Valahia".

Într-un comunicat se mai arată: "În ceea ce priveşte relaţia management - angajaţi, aceasta a fost una foarte bună şi nu au existat tensiuni niciodată. De câteva luni însă, Sindicatul Valahia, care nu provine din societate şi nu cunoaşte problemele specifice, a convins personalul muncitor să intre în grevă, urmând ca pe perioada grevei, să asigure plata zilelor de grevă. Practic, a oferit personalului muncitor şansă să stea acasă, plătit din fondul de greva şi să ceară măriri salariale".

La rândul său, Sindicatul Valahia susţine într-un comunicat de presă: "Principalele revendicări ale salariaţilor sunt: creşterea salariului minim pentru muncitorul calificat cu 20% pes­te salariul minim la nivel naţional, introducerea unei grile de salarizare cu 6 trepte şi implementarea unui Regulament de promovare, acordarea alimentaţiei de protecţie sub formă de carne de pui, pentru lucrătorii din hala de producţie, acordarea unui spor de 15% pentru lucrătorii care lucrează în condiţii grele de muncă, acordarea sporului de vechime în muncă între 5 - 25%, folosirea fondului social pentru decontarea abonamentelor pentru mijloacele de transport în comun sau subvenţionarea biletelor de odihnă şi tratament cu 1400 lei/salariat/an, plăţi compensatorii în caz de disponibilizare, prima Paşte/Crăciun 650 lei, primă de vacanţă - 1.200 lei, tichete de masă de 15 lei/zi. Patronatul Electroaparataj a refuzat constant şi cu consecvenţă să aibă un dialog real cu Sindicatul Valahia. Modalitatea aleasă de conducerea societăţii de a înlocui dialogul cu verificarea camerelor de luat vederi şi pedepsirea exemplară a greviştilor pentru presupuse abateri disciplinare în timpul programului de lucru este regretabilă şi făcută cu rea-credinţă. Sindicatul Valahia va contesta în instanţă toate sancţiunile dispuse de conducerea societăţii, care au ca scop nedeclarat determinarea salariaţilor să renunţe la grevă".

Electroaparataj a fost înfiinţată în 1948 că producător de echipament de comutaţie de joasă tensiune. Compania a devenit leader de piaţă până în anul 1990 când, la intrarea în ţară a competiţiei companiilor multinaţionale, şi-a redus o parte din fabricaţie. A fost complet privatizată în anul 1997, când şi-a dezvoltat capacităţile şi tehnologiile de producţie aferente aparatajului de joasă tensiune şi serviciilor respective.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb