PENTRU CĂ NU A FĂCUT OFERTA DE PRELUARE ASF l-a amendat cu 15.000 de lei pe majoritarul fostei "Ceramica" Iaşi

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 aprilie 2015

ASF l-a amendat cu 15.000 de lei pe majoritarul fostei "Ceramica" Iaşi

Eurobrick International B.V., acţionarul majoritar al Brikston Construction Solutions Iaşi (fosta "Ceramica"- simbol CERE) a primit o amendă de 15.000 de lei, de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), pe 2 aprilie, după ce fusese avertizat, în februarie, pentru că nu a derulat oferta de preluare obligatorie a societăţii, după ce Brikston Cooperatief UA a preluat indirect 84,88% din acţiunile CERE.

Conform legii pieţei de capital, acţionarii care depăşesc pragul de 33% din capitalul social al unui emitent sunt obligaţi să deruleze o ofertă de preluare dedicată celorlalţi acţionari.

În schimb, compania a decis retragerea de la tranzacţionare, în contextul desfiinţării pieţei Rasdaq.

Astfel, acţionarii CERE care doresc să se retragă din societate vor primi 0,6929 lei/acţiune, conform raportului făcut de expertul desemnat de Registrul Comerţului, în vederea retragerii de la tranzacţionare. Unii acţionari şi-au exprimat nemulţumirea faţă de această evaluare, considerând că preţul din tranzacţia prin care a fost schimbat controlul este nerelevant în raport cu activul net contabil.

Controlul asupra "Ceramica" Iaşi, redenumită, în februarie, "Brikston Construction Solutions", a trecut, din mâinile fondului de investiţii private (private equity) american Advent International, în cele ale unui fond înregistrat în Hong Kong, în iulie 2014.

Brikston Cooperatief a cumpărat, de la Cooperatief EuroBrick Holding (vehicul al Advent International), pachetul integral de acţiuni al EuroBrick International, acţionarul majoritar al Ceramica Iaşi.

Printre acţionarii Brikston Construction Solutions Iaşi se numără şi SIF Moldova, cu o deţinere de 6,48%, potrivit raportului de la finalul anului trecut.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Pe tavarasu' Mihailescu?Nimic, nimic?Felicitari cetateanului Stefan Viorel!:)

    1. DELISTARI=JAF=ASF

      nu stiu de ce zici JAF, ca am vazut emitenti evaluati decent...chiar si la covg e pret minunat

    In mod automat ,actiunile Ceramica trebuie suspendate de la tranzactionare pana la derulare ofertei publice de preluare de catre majoritar ,iar amenda pentru nerspectarea legii este ridicola de-a dreptul ridicola.

    1. mi se pare cea mai decenta masura...suspendarea curgerii termenului de retragere pana dupa inchiderea ofertei publice...am solicitat asta asf, intr-o sesizare, dar ei imi vor raspunde in luna mai, cand nu va mai conta...sincer, daca ne-am reuni mai multi minoritari, am putea da in judecata asf pt lipsa de protectie a noastra in fata abuzurilor

    pretul din tranzactie s-a facut la o cesiune de parti sociale ale unei firme inreg in off-shore...nimeni nu zice ca nu are dreptul, dar asf a dormit de peste jumatate de an...el actioneaza deoarece sunt minoritari galagiosi

    1. tranzactia respectiva putea fi facuta cu valize...tocmai de aceea nu e relevanta!

    Lipsa unor LEGI rationale , cu termene si sanctiuni adevarate, a dus la situatia in care BVB a devenit o nenorocita de loterie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb