PENTRU GARANTAREA OPERAŢIUNILOR DE MICROFINANŢARE Fondul European de Investiţii finanţează BT Mic cu 8,4 milioane euro

Florin Dujac
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 28 septembrie 2022

Fondul European de Investiţii finanţează BT Mic cu 8,4 milioane euro

Fondul European de Investiţii va oferi 8,4 milioane de euro (42 de milioane de lei) pentru garantarea operaţiunilor de microfinanţare în valoare de 500 de milioane de lei (100 de milioane de euro) derulate de BT Mic, compania de microfinanţare a Băncii Transilvania.

Parteneriatul anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, reprezintă prima investiţie din România care este susţinută de InvestEU şi a fost anunţată cu ocazia lansării oficiale a InvestEU la Reprezentanţa Grupului Băncii Europene de Investiţii în România.

Această iniţiativă va avea impact pentru 7.500 de microîntreprinderi din ţara noastră şi va îmbunătăţi accesul la finanţare.

"BT Mic înţelege nevoile de dezvoltare ale antreprenorilor cu afaceri mici în România. Noua colaborare cu FEI vine în urma cooperării de succes din ultimii ani, care a ajutat companiile în aceste vremuri dificile. Suntem încântaţi să fim primul partener din România care beneficiază de sprijinul InvestEU", a declarat Cristina Sindile, director general al BT Mic.

Hubert Cottigni, director al Fondului European de Investiţii, a completat: "În condiţiile în care presiunea economică este în creştere, întotdeauna cei mai mici sunt cei mai afectaţi şi au cea mai mare nevoie de sprijin. Este motivul pentru care tranzacţia de microfinanţare este relevantă şi oportună. FEI este mândru să se asocieze încă o dată cu BT Mic pentru a canaliza resursele UE în direcţia microîntreprinzătorilor, astfel încât aceştia să îşi poată urma aspiraţiile în ceea ce priveşte dezvoltarea business-ului".

Fondul European de Investiţii a sprijinit microfinanţarea prin BT Mic, prin patru iniţiative, în ultimii patru ani.

"Grupul Băncii Europene de Investiţii se angajează să se asigure că antreprenorii din România pot extinde oportunităţile de afaceri şi pot crea locuri de muncă. Cea mai recentă cooperare, în valoare de 8,4 milioane de euro, cu BT Mic, principalul partener de microfinanţare din România, care vizează mobilizarea de împrumuturi în valoare de 100 de milioane de euro, va consolida şi mai mult accesul la finanţare a afacerilor mici din întreaga ţară şi va sprijini mii de noi împrumuturi de microfinanţare. Această primă investiţie din România, susţinută de InvestEU, demonstrează modul în care programul va debloca investiţii transformaţionale în anii următori", a declarat Christian Kettel Thomsen, vicepreşedinte, Banca Europeană de Investiţii.

La rândul său, Nicolas Schmit, comisarul pentru Locuri de muncă şi drepturi sociale, a menţionat: "Microfinanţarea poate juca un rol crucial în crearea de locuri de muncă şi în promovarea incluziunii sociale. Datorită finanţării acordate în cadrul componentei sociale a InvestEU, microîntreprinzătorii şi micii agricultori, care altfel ar avea dificultăţi în accesarea de împrumuturi, vor putea să înceapă sau să îşi dezvolte afacerile şi să deschidă un viitor mai bun pentru ei şi familiile lor".

Acest nou acord cu BT Mic va asigura acces mai mare la finanţare pentru micii întreprinzători, cu impact direct asupra generării de locuri de muncă şi dezvoltării economice în comunităţile din care fac parte, potrivit surselor citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb