PENTRU ÎMBUNĂTĂŢIREA SUSŢINERII IMM-URILOR IFC finanţează cu 720 milioane lei Raiffeisen Bank România

A.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 decembrie 2019

IFC finanţează cu 720 milioane lei Raiffeisen Bank România

International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, furnizează Raiffeisen Bank România un pachet de finanţare în sumă de 720 milioa-ne lei (echivalentul a 168 milioane de dolari), pentru a îmbunătăţi finanţarea oferită IMM-urilor, proiectelor cu impact pozitiv asupra mediului şi segmentului ipotecar, trei segmente defavorizate din economia României, conform unui comunicat al instituţiei.

Pachetul de finanţare constă într-o investiţie de 240 milioane de lei în obligaţiuni care se vor califica drept capital de nivel 2, conform acordului Basel III, care vin să îmbunătăţească baza de capital a băncii, precum şi un împrumut în sumă de 480 milioane lei.

"Pe lângă ajutorul acordat Raiffeisen Bank pentru a-şi consolida baza de capital, finanţarea va da posibilitatea băncii să-şi majoreze capacitatea de finanţare a locuinţelor verzi şi să-şi sporească activitatea de finanţare sustenabilă. Finanţarea ne va ajuta de asemenea să sprijinim în continuare IMM-urile din România, în condiţiile în care deşi joacă un rol important în crearea de valoare economică şi noi locuri de muncă, acestea se confruntă cu provocări atunci când au nevoie de finanţare", a declarat Steven van Groningen, preşedinte şi CEO Raiffeisen Bank România, citat de Agerpres.

Investiţiile IFC vor ajuta Raiffeisen Bank România să-şi extindă portofoliul de împrumuturi către IMM-uri, să majoreze finanţările pentru proiecte dedicate energiei sustenabile, precum şi pentru susţinerea creditelor ipotecare, inclusiv credite ipotecare verzi.

"Această investiţie face parte din strategia IFC de dezvoltare a pieţelor de capital în România. Este prima emisiune de obligaţiuni subordonate în moneda locală de pe piaţa românească şi constituie un semnal clar cu privire la progresul înregistrat de pieţele de capital din România în ultimii câţiva ani", a declarat Vittorio Di Bello, Senior manager în cadrul IFC, Grupul pentru Instituţii Financiare, Europa şi Asia Centrală.

Începând din anul 2004, IFC a oferit băncii de la noi finanţare în sumă de 61 milioane dolari, prin intermediul unui împrumut pentru finanţarea IMM-urilor şi prin investiţii în obligaţiuni emise de către bancă.

Raiffeisen Bank SA, o subsidiară a Raiffeisen Bank International Austria, este una din cele mai mari 5 bănci din România, cu active totale de 42,4 miliarde lei şi cu venituri de aproape 2 miliarde lei (la data de 30 septembrie 2019). Banca deserveşte peste 2 milioa-ne de clienţi persoane fizice, aproximativ 91.000 de IMM-uri şi peste 5.750 de societăţi comerciale de dimensiuni medii şi mari. Raiffeisen Bank SA are peste 4.800 angajaţi, 366 agenţii (dintre care 32 cashless) şi o reţea de peste 820 ATM-uri, 22.200 POS-uri şi 290 maşini multifuncţionale.

IFC - organizaţie-soră a Băncii Mondiale şi membră a Grupului Băncii Mondiale - este cea mai mare instituţie globală de dezvoltare concentrată pe sectorul privat din pieţele emergente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb