PENTRU O DATORIE DE 65.643 DE LEI Un service auto din Timişoara solicită falimentul Astra Asigurări

G.S.
Bănci-Asigurări / 13 februarie 2014

Service-ul auto din Timişoara, Paint System Service, a depus cererea de deschidere a falimentului companiei de asigurări Astra pentru neplata reparaţiilor în termenul legal şi cumularea unei datorii de aproape 65.643 de lei, a informat, astăzi, Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI).

Mihai Rozsa, directorul general al respectivului service, a adăugat că a invitat reprezentanţii Astra Asigurări la mediere, însă aceştia nu s-au prezentat la întâlnire, se arată într-un comunicat remis redacţiei. Suma pe care Astra Asigurări o datorează service-ului - 65.642,81 de lei reprezintă valoarea cumulată a dosarelor de daună scadente şi neachitate din iulie 2013. "Pentru societatea noastră, este o sumă importantă care pune în pericol continuarea activităţii", subliniază Rozsa.

"Cele mai multe dosare de daună au fost achitate parţial de către Astra Asigurări, conform propriilor evaluări, fără a ţine cont de costurile reale ale reparaţiilor şi încălcând astfel prevederile Art.50 din Ordinul Nr.14/2011, prin care firma de asigurări este obligată la despăgubirea întregului prejudiciu", a declarat Mihai Rozsa, director general al service-ului auto.

Potrivit respectivului articol emis de către Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), "(3) cuantumul pagubei la vehicule este egal cu costul reparaţiilor părţilor componente sau ale pieselor avariate ori cu costul de înlocuire a acestora, inclusiv cheltuielile pentru materiale, precum şi cele de demontare şi montare aferente reparaţiilor şi înlocuirilor necesare ca urmare a pagubelor produse prin respectivul accident de vehicul, stabilite la preţurile practicate de unităţile de specialitate, la care se adaugă cheltuielile cu transportul vehiculului, precum şi cele efectuate pentru limitarea pagubelor, dovedite cu documente justificative, în conformitate cu art. 55. Prin unităţi de specialitate se înţelege persoanele juridice legal autorizate, care au în obiectul lor de activitate comercializarea de vehicule, părţi componente, piese înlocuitoare şi materiale pentru acestea, cu excepţia celor în regim de consignaţie, şi/sau executarea de lucrări de întreţinere şi reparaţie la vehicule".

ASSAI menţionează că ASF a refuzat înregistrarea Cererii de faliment a societăţii ASTRA depusă în data de 12 februarie 2014 "la adresa menţionată pe site-ul instituţiei (www.asfromania.ro) din Str. Steluţei Nr.2, unde au fost înregistrate alte documente similare în luna decembrie a anului trecut".

"În cele din urmă, Cererea de faliment a firmei Astra a fost înregistrată la sediul central al ASF din Splaiul Independentei nr.15", precizează Cristian Muntean, Director ASSAI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb