PENTRU PRIMELE TREI LUNI ALE ANULUI  Norofert - profit de 1,88 milioane lei, faţă de o pierdere în primul trimestru a lui 2021

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 20 mai 2022

Norofert - profit de 1,88 milioane lei, faţă de o pierdere în primul trimestru a lui 2021

Norofert (NRF), conglomerat agroalimentar ce acoperă întreg lanţul de producţie agricolă, de la producţie vegetală până vânzarea şi distribuţia de inputuri ecologice, a raportat pentru primele trei luni ale anului un profit net de 1,88 milioane de lei, faţă de o pierdere de 0,65 milioane de lei în primul trimestru a lui 2021, pe fondul creşterii puternice a veniturilor, după cum reiese din raportul companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile din exploatare s-au ridicat la 17,29 milioane de lei, de peste trei ori mai mari decât cele din perioada ianuarie-martie 2021, când compania a obţinut venituri din activitatea de bază de 5,56 milioane de lei.

"În perioada corespunzătoare primului trimestru al anului, în agribusiness, se înregistrează vânzări pentru tratamentele 2 şi 3 la culturile de toamnă deja înfiinţate, precum şi pentru tratamentul 1 la culturile de primăvară care au ca perioadă optimă de semănat luna martie. Aşadar, este o perioadă în care compania acumulează creanţe prin vânzările pe care le realizează, creanţe care au scadenţe începând cu luna iulie a aceluiaşi an", se arată în raport.

Din punctul de vedere al managementului cash-flow-ului, Norofert a înregistrat îmbunătăţiri majore comparat cu perioada similară a anului 2021, reuşind să folosească creanţele în operaţiuni de factoring şi scontări bilete la ordin, se mai punctează în raport, adăugându-se: "De asemenea, s-au înregistrat cu aproximativ 60% mai multe vânzări cu plata în avans faţă de primul trimestru al anului 2021, ceea ce a adus o îmbunătăţire a cash-flow-ului companiei".

Conform documentului, compania a înregistrat creşteri semnificative în ceea ce priveşte vânzările de îngrăşăminte de sol, cu 45% mai mult decât în primul trimestru din 2021, dar şi de fertilizanţi foliari (+38%) şi produse de biocontrol (+40%) pentru tratamentele grâului, rapiţei şi a culturilor de primăvară, precum floarea-soarelui, porumb şi soia.

Pe de altă parte, cheltuielile din exploatare s-au ridicat la 14,63 milioane de lei, în creştere cu 151% faţă de cele din primele trei luni ale anului trecut, cele cu materialele fiind de 9,23 milioane de lei, cu 183% mai mari comparativ cu cele din intervalul ianuarie-martie 2021.

În aceste condiţii, pentru primele trei luni ale anului, Norofert a raportat un profit operaţional de 2,66 milioane de lei, faţă de o pierdere de 0,25 milioane de lei în intervalul ianuarie-martie a anului trecut, rezultat ce a fost erodat de cheltuielile financiare în sumă de 0,47 milioane de lei.

La finele lui 2021, Vlad Popescu avea 37% din Norofert, în timp ce Ileana Popescu deţinea 17% din companie. Marius Alexe avea 11,6% din conglomeratul agroalimentar, a cărui evaluare bursieră se ridică în prezent la 141,5 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Buna ziua,

    Ma asteptam sa citesc cateva opinii aici?  

    Dar nimic de aceasta data.(unde sunt haterii), 

    O zi buna!

    1. Excelente rezultate. Se anunta un an fabulos pt. Agri...ploaie sa fie si recolta buna, ca cererea e mare si preturile perfecte!

      Cumpărăm acțiuni profitabile, cu PER o cifră...și la discount !! De exemplu SNP

      Cum e sub apă..aero(ienilor)? 

      :D am mai vazut intrebarea asta

      nu realizeaza ca nu mai sunt comentarii ca oamenii au sters-o de ceva timp de pe AERO

      au luat pierderile si adio 

      corect, indicele aero are cea mai mare scadere anul curent de doua cifre(-10,08%) dintre toti indicii.

      bet are anul curent (-7,78%) scadere.

      nu mai promovati o piata ilichida si cu multe petarde ca vor fugii investitorii noi iar increderea e la cote minime. 

      haterii va lasa pe voi sa luati cu doua maini ceva ce doar voi stiti.

      la sfarsit de an va trosneste Vlad cu Ileana. 

    Despre creante=punctul lor nevralgic,ne spun doar ca-s in crestere,nu si cat au ajuns.Vine sfarsitul anului si profitul se topeste pentru ca niste clienti sunt de pe acum insolventi.Aceeasi poveste an de an,doar ca anul asta va fi mult amplificata.Hai sa vedem atunci cat mai e capitalizarea!

    1. Aha acolo e buboiul cat casa.

    ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb