PENTRU TRANSPORTUL DE PROBE MEDICALE CU AJUTORUL DRONELOR: UPS încheie un parteneriat cu Matternet

A.L.
Companii / 5 aprilie 2019

UPS încheie un parteneriat cu Matternet

UPS a lansat un nou serviciu de livrare a probelor medicale cu ajutorul unor drone fără pilot, printr-o colaborare cu Matternet. Programul se desfăşoară în cadrul spitalului şi campusului WakeMed din Raleigh, Carolina de Nord, SUA, cu supervizarea Administraţiei Federale de Aviaţie (FAA) şi Departamentului de Transporturi din Carolina de Nord (NCDOT). Acest zbor marchează începutul a numeroase zboruri zilnice care vor pleca din campusul WakeMed Raleigh.

Programul pus la punct de UPS şi Matternet reprezintă un eveniment major pentru industria de aviaţie fără pilot din Statele Unite ale Americii. În prezent, majoritatea probelor şi eşantioanelor medicale sunt transportate la nivelul reţelei de sănătate WakeMed cu maşini de curierat. Transportul cu ajutorul dronelor oferă o alternativă pentru livrările la cerere şi în aceeaşi zi, avantajul de a evita întârzierile cauzate de traficul de pe drumurile publice, creşterea eficienţei actului medical, reducerea costurilor şi îmbunătăţirea experienţei pacientului, la care se adaugă beneficii potenţiale importante precum salvarea de vieţi, se arată într-un comunicat de presă, remis astăzi, Redacţiei noastre.

Obiectivul NCDOT este de a impulsiona utilizarea dronelor pentru a extinde accesul locuitorilor din Carolina de Nord la servicii medicale. NCDOT a oferit sprijin companiei Matternet în efectuarea unei prime runde de zboruri de testare folosind tehnologia pentru drone Matternet în cadrul campusului WakeMed în august 2018, ca parte a programului pilot Unmanned Aircraft System Integration Pilot Program (IPP) derulat de FAA. Programul FAA are o durată de trei ani şi urmăreşte să testeze aplicabilitatea dronelor, prin intermediul parteneriatelor dintre autorităţile locale şi companiile private, şi să afle mai multe informaţii despre modul în care această tehnologie poate fi integrată sigur şi util în activităţile zilnice. Cei cinci parteneri IPP sunt FAA, NCDOT, UPS, Matternet şi WakeMed, se mai arată în comunicat.

Programul va utiliza modelul quadcopter M2 de la Matternet, care este alimentat de o baterie reîncărcabilă litiu-ion şi care poate transporta încărcături medicale cu o greutate de până la aproximativ 2,2 kg, pe distanţe de până la 20 km.

Pe întreaga durată a programului WakeMed, un medic va încărca la bordul dronei un container securizat cu o probă sau un eşantion medical - cum ar fi probe de sânge - la una din unităţile WakeMed din apropiere. Drona va avea un plan de zbor predeterminat, monitorizat de un pilot antrenat special (Remote Pilot-in-Command), către o platformă fixă de aterizare la spitalul principal WakeMed şi laboratorul central de patologie. Acest program va avea caracter permanent, astfel încât UPS şi Matternet vor folosi informaţiile obţinute pentru a analiza modul în care pot fi utilizate dronele pentru îmbunătăţirea serviciilor de transport în alte spitale şi unităţi medicale din SUA.

Îmbunătăţirea reţelei UPS Global Smart Logistics, pentru a veni în sprijinul spitalelor şi altor organizaţii din domeniul sănătăţii, rămâne un element cheie al strategiei de transformare a companiei. Domeniul sănătăţii şi al ştiinţelor vieţii este prioritar pentru UPS, iar compania construieşte noi relaţii şi tehnologii pentru a oferi servicii mai bune de asistenţă medicală pentru pacienţi, prin intermediul unor servicii logistice şi de aprovizionare simplificate.

Această colaborare reprezintă cel mai recent program UPS de utilizare a dronelor pentru susţinerea logisticii în zona medicală. UPS a colaborat cu GAVI şi Zipline în 2016 pentru livrarea de sânge în localităţi izolate din Rwanda. Echipa Matternet a realizat deja mai mult de 3.000 de zboruri pentru sisteme de sănătate din Elveţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb