Peste 5 milioane de lei au fost alocate pentru 5 microîntreprinderi din judeţele Arad şi Timiş

R.S.
Companii / 25 martie

Peste 5 milioane de lei au fost alocate pentru 5 microîntreprinderi din judeţele Arad şi Timiş

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat primele contracte de finanţare a unor întreprinderi private prin Programul Regional Vest. Este vorba de 5 microîntreprinderi ce vor beneficia de finanţare prin Prioritatea 1 - Regiune inovatoare şi competitivă, în urma apelului dedicat microîntreprinderilor, lansat anul trecut, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, peste 1,66 milioane de lei, dintre care 877.000 lei fonduri nerambursabile, vor fi investiţi în societatea timişoreană Palhause SRL, specializată în fabricarea mobilei, care îşi va dezvolta în acest fel capacitatea de producţie existentă pentru operaţiunile de prelucrare a plăcilor din pal şi mdf; şi va genera două noi locuri de muncă.

Alţi aproape 1 milion şi jumătate de lei, dintre care 889.000 lei - valoare nerambursabilă, vor fi investiţi într-o societate din Lipova, judeţul Arad. Werkland Tools SRL, specializată în industria prelucratoare, îşi va extinde capacitatea de producţie a pânzelor panglică, de circular şi a fierăstraielor cu bandă la comandă şi va crea un nou loc de muncă, se menţionează în comunicat.

Societatea Ami Trade din Timişoara, specializată în fabricarea componentelor electronice pentru calculatoare va investi aproape 1,4 milioane de lei (dintre care 650.000 de lei - fonduri nerambursabile) în achiziţia unei noi linii de producţie, mai performantă şi cu un consum mai mic de energie, ceea ce permite crearea unui nou loc de muncă destinat activităţii operaţionale, se arată în comunicat.

Tot la Timişoara, Codrea Medical Center SRL, societate specializată în servicii de asistenţă stomatologică, va beneficia de o investiţie de aproape 600.000 de lei (386.000 lei - fonduri nerambursabile), pentru achiziţia de echipamente noi, performante, tehnologizate, care contribuie la reducerea consumului de energie. Şi aici va fi creat un nou loc de muncă, se precizează în comunicat.

Iar la Arad, societatea Start SRL îşi va moderniza biroul de arhitectură, prin achiziţia de echipamente şi software profesional şi inovator, cu ajutorul unei investiţii de aproape 470.000 de lei, dintre care 260.000 de lei - fonduri nerambursabile. Investiţia va genera şi aici un nou loc de muncă, conform comunicatului.

Conform contractelor de finanţare, toate cele cinci proiecte urmează să fie implementate până în primăvara anului viitor. "Prin Programul Regional Vest, ne angajăm ferm să sprijinim dezvoltarea şi inovarea în mediul privat din regiunea noastră. Investiţiile în companiile locale nu numai că stimulează creşterea economică, dar şi asigură că rămânem competitivi pe piaţa globală. Suntem mândri să vedem că aceste prime investiţii vor contribui la crearea de locuri de muncă şi la consolidarea poziţiei noastre în calitate de regiune inovatoare şi competitivă", a declarat Sorin Maxim, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Super! La cât m multe!

    zona cu demografic in crash..

    ale cui sunt firmele?! 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb