PETRE DAEA: "Regret că se pune sub semnul întrebării producţia obţinută de fermieri"

T.T.
Politică / 20 august 2019

Petre Daea

Petre Daea

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, afirmă că preşedintele PNL, Ludovic Orban, nu este informat în ceea ce priveşte producţia de porumb obţinută de ţara noastră în 2018 şi susţine, totodată, că prin declaraţiile sale politicianul îi jigneşte pe fermieri şi aduce deservicii ţării.

Ministrul a precizat că producţia comunicată de Institutul Naţional de Statistică este una exactă, transmisă sub semnătură de către cultivatorii de porumb din România.

"Este o vară fierbinte cu declaraţii care nu fac cinste. Astăzi într-un comunicat de presă dat publicităţii de preşedintele PNL, Ludovic Orban, se face referire la o comunicare a Comisiei Europene privind producţia de porumb obţinută de România în 2018. Deşi au fost făcute publice o serie întreagă de precizări, preluate de altfel şi de presă, constatăm cu suprindere că Ludovic Orban nu este informat în ceea ce priveşte situaţia producţiilor din România şi justificarea acestora. În corespondenţa cu Comisia Europeană, Ministerul Agriculturii a transmis toate datele tehnice care atestă faptul că producţia de porumb transmisă de INS, realizată de România în 2018, este o producţie exactă, transmisă pe baza formularelor AGR 2A şi AGR 2B, sub semnătură, de către cultivatorii de porumb din România. Deşi aceste date sunt publice şi verificabile, totuşi din raţionamente greu de înţeles, constatăm cu regret faptul că se pune sub semnul întrebării producţia obţinută de fermieri, jignindu-i pe aceştia şi producând deservicii ţării. MADR a prezentat de fiecare dată opiniei publice rezultatele obţinute de fermieri", a declarat, pentru Agerpres, Petre Daea.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a cerut, luni, demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea, reproşându-i faptul că a furnizat date "umflate cu pompa" către DG Agri.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Regret ca se pune sub semnul intrebarii, ca a-ti fost internat in tinerete la cronicii , la jebel si gataia timis .....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb