Petrolexportimport - investiţie de 3 milioane de euro în Depozitul Independent de Produse Petroliere

VLAD PÎRVU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 octombrie 2013

Consiliul de Administraţie al "Petrolexportimport" (PEI) a aprobat recent o investiţie de 3 milioane de euro pentru dezvoltarea şi modernizarea Depozitului independent de produse petroliere Danubiana Popeşti - Leordeni, prin construcţia şi operarea unui depozit de gaz petrolier lichefiat (GPL), precum şi extinderea depozitului de produse petroliere amplasat în incinta depozitului SC "Danubiana" din localitatea Popeşti - Leordeni.

Investiţia va fi finanţată din credit bancar şi cu aport financiar propriu şi se va derula în perioada 2014 - 2015. Conform oficialilor companiei, prin realizarea investiţiei se asigură condiţiile necesare pentru creşterea cifrei de afaceri şi a profitului realizat.

Prin construirea Depozitului independent de GPL, Petrolexportimport va oferi beneficiarilor autogaz, propan şi aragaz vrac şi va asigura transvazarea de gaz petrolier lichefiat pentru alţi comercianţi. De asemenea, aragazul şi autogazul vor fi preparate direct în depozit. Realizarea obiectivelor va asigura descărcarea cisternelor de cale ferată în rezervoarele de stocare, cu capacitatea totală de 800 m.c., şi încărcarea auto-cisternelor la rampa specializată.

Construcţia şi operarea unui depozit independent de GPL este văzută profitabilă de companie, având în vedere că, din punct de vedere al operaţiunii comerciale, GPL înregistrează un nivel ridicat de profit comparativ cu operaţiunile cu combustibili clasici - benzină şi motorină, potrivit raportului companiei trasmis BVB. Conducerea susţine în raport că GPL auto câştigă tot mai mult teren în competiţia cu benzina şi motorina, pe masură ce puterea de cumpărare a populaţiei scade, iar cel pentru carburanţii ieftini şi nepoluanţi creşte. Astfel, preţul GPL auto este cu 50% - 60% mai scăzut faţă de cel al benzinei sau al motorinei, iar noxele sunt cu 50% mai reduse faţă de cele produse de combustibilii clasici, precizează raportul. În ţara noastră, consumul de GPL a înregistrat o creştere constantă, cu o rată anuală de creştere de aproximativ 12%.

Prin realizarea extinderii şi modernizării depozitului de motorină, conducerea PEI urmăreşte, în principal, creşterea capacităţii de depozitare şi a ratei de manipulare a produsului. Astfel, rezervoarele de depozitare a combustibililor vor avea o capacitate totală 4.500 m.c.. Conform raportului companiei, industria combustibililor auto a devenit în ultimii ani o piaţă a motorinei pentru motoarele Diesel ecologice, proporţia actuală fiind estimată la 1,35 tone motorină/ 1,0 tone benzină, cu perspective de majorare.

Depozitul independent de produse petroliere Danubiana Popeşti-Leordeni este situat pe Şos. Olteniţei şi are o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb