Piaţa transferurilor politice, agitată de PRU

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică / 31 august 2016

Piaţa transferurilor politice, agitată de PRU

Actualizare 15:36 PRU a depus solicitarea pentru înfiinţarea grupului parlamentar la Camera Deputaţilor

Partidul România Unită (PRU) a depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor solicitarea pentru înfiinţarea unui grup parlamentar, a anunţat, astăzi, deputatul Bogdan Diaconu, preşedintele formaţiunii.

"Am depus la Secretariatul general al Biroului permanent al Camerei Deputaţilor solicitarea pentru înfiinţarea grupului parlamentar. Avem astăzi oficial înscrişi în PRU 12 deputaţi, iar la Senat avem deocamdată numai trei senatori, urmând ca în următoarele ore, în următoarele zile, să încercăm să facem numărul necesar pentru a avea posibilitatea să încercăm să solicităm înfiinţarea unui grup parlamentar", a declarat Bogdan Diaconu, potrivit unor surse din media.

Diaconu a reafirmat că PRU îl invită pe Victor Ponta în partid.

"Eu cred că orice om politic sănătos la cap şi-l doreşte pe Victor Ponta în partidul său şi în fruntea partidului său şi cred că nu poate să îi pună termene lui Victor Ponta", a declarat Diaconu întrebat cât timp mai este dispus să îl aştepte pe Victor Ponta.

Acesta consideră că PRU va obţine un scor de 5% la alegerile parlamentare şi fără Victor Ponta, dar împreună cu acesta scorul ar fi de 15%.

Potrivit lui Diaconu, senatorul Daniel Savu va fi responsabil de activitatea PRU din Senat, iar activitatea formaţiunii din Camera Deputaţilor a fi coordonată de el, secondat de Ion Eparu.

(S.A.)

----------

Politica de "transferuri" a partidului România Unită a provocat nelinişte pe scena publică şi a generat mai multe reacţii vehemente împotriva acestei formaţiuni, acuzată în mediul virtual de naţionalism excesiv, demagogie, că încurajează traseismul, are legături cu Moscova. Chiar dacă PSD-ul este cel mai expus partid la racolările PRU, liderii acestei formaţiuni încă nu au lansat atacuri la adresa fostului lor coleg Bogdan Diaconu, şeful PRU.

Deputatul Mihai Sturzu (independent, ex-PSD), deputatul Sebastian Ghiţă (PSD), deputatul Cristian Rizea (PSD), deputatul Ion Eparu (PSD), senatorul Daniel Savu (PSD) au devenit oficial membrii ai partidului condus de Bogdan Diaconu, iar ultimii doi preşedinţi ai PSD, Victor Ponta şi Mircea Geoană sunt aşteptaţi/invitaţi şi ei în rândul acestei formaţiuni. De altfel,ultimele postări de pe contul official de facebook al PRU se încheie invariabil cu mesajul "îl aşteptăm pe VP".

Fostul preşedinte al Partidului Noua Republică, Mihail Neamţu a postat pe o reţea de socializare un mesaj dur împotriva Partidului România Unită, a liderului acestuia şi a lui Mircea Geoană: "Vadim Tudor a murit, Gheorghe Funar e uşor decrepit, deci băieţii au decis: ne regrupăm în jurul Partidului România Unită! Pe numitul Bogdan Diaconu l-am întâlnit în studiourile TV: deşi fusese ales pe listele toxice ale USL, făcea mare figură de luptător anti-sis-tem. (...) Am ignorat subiectul până când am aflat că PSD a exportat câţiva parlamentari către această speluncă a naţionalismului securist. O adunătură de impostori cu limbariţa dezlegată şi mintea împuţinată.Între ei, pro-americanul Mircea Geoană. Ce mod lamentabil de-a încheia o carieră politică pentru un om care, totuşi, a reprezentat interesele României la Washington D.C!Domnilor: aţi furat România până la ultimul chibrit şi aţi vămuit afacerile Statului până la ultima cărămidă. Ce vreţi acum? Să vă credem când vorbiţi despre Vlad Ţepeş, credinţă şi dragoste de neam?".

Liderul Partidului Social Românesc, Mircea Geoană militează pentru o mare alianţă "a celor mici", care să încerce să formeze viitorul guvern:"Cine mai intră în Parlament şi ce majoritate va forma viitorul guvern? Nici unul dintre partidele cu metehne vechi, mici sau mari, şi nicio combinaţie între ele nu pot sau nu vor să răspundă la adevărata problemă a României: cum realizăm un salt de dezvoltare şi o revoluţie a bunei guvernări, singura poliţă reală de asigurare a intereselor ţării într-o Europă şi într-o lume care se reaşează convulsiv? Alternativa? O mare coaliţie a celor mici, formată din partide, lideri, ONG-uri şi profesionişti recunoscuţi. Un nou vehicol politic, capabil să strângă oamenii de calitate din partidele mai mici sau mai mari deja existente, din independenţi şi reprezentanţi ai mediilor civice şi profesionale diverse din ţară şi din diaspora care doresc să candideze la parlamentare sau care doresc să contribuie la o ideologie şi la formularea de politici publice care să depăşească "gândirea unică", pe care toate partidele enumerate mai sus le susţin pe fond şi care ţin ţara şi românii în loc de atâta timp".

În această vară s-a discutat intens despre politica de alianţe a marilor partide ( PSD - ALDE, refacerea USL, PNL - USR), dar în calcul nu a fost luată şi o coagulare a partidelor mici, apărute în ultimii doi ani şi nici un val masiv de dezertări ale unor parlamentari.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Bre, dar ce citate ne dai din eminentul om politic și vânzător de prafuri de slăbit, Neamțu. Pe bune, alt dobitoc nu găseai? Ce să-ți spun: se luptă între ei securiștii globaliști de rit Soros cu ăia chipurile naționaliști. În realitate e încă o mișcare penibilă a Securității pentru deturnarea sentimentului, din ce în ce mai mare, anti-sistem. Dar stați voi liniștiți că românul nu se lasă păcălit!

    Evident ca romanul nu se lasa pacalit, dovada stau alegerile din ultimii 26 de ani. Matale in ce tara ai trait?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb