"Pirelli" va investi în România alte 250 de milioane de euro pentru dezvoltarea companiei pe piaţa est-europeană

A.D.
Ziarul BURSA #Politică / 30 septembrie 2008

Anunţul a fost făcut la Bucureşti de preşedintele Pirelli, Marco Tronchetti Provera, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu primul ministru român, Călin Popescu Tăriceanu. Noua investiţie se va adăuga celei de 250 de milioane de euro efectuată în ultimii 5 ani pentru a crea un pol industrial cu fabrici precum cele de anvelope, cord metalic şi filtre antipoluare pentru emisia motoarelor diesel

Noul pol industrial Pirelli din sectorul automotiv în România are o importanţă strategică pentru dezvoltarea viitoare a societăţii pe pieţele în plină dezvoltare din Europa de Est. Investiţia totală se va ridica la 500 de milioane de euro până în 2011.

Anunţul a fost făcut de preşedintele Grupului Pirelli, Marco Tronchetti Provera, la întâlnirea cu Primul Ministru al României, Călin Popescu Tăriceanu, întâlnire ce a avut loc ieri la Bucureşti şi în cadrul căreia a fost prezentată activitatea Grupului Pirelli în România. Pirelli este unul dintre principalii investitori italieni în România.

În ultimii cinci ani, Grupul a investit în România circa 250 de milioane de euro pentru a crea un puternic pol industrial. Acesta include o fabrică de anvelope, care la finele anului 2009 va atinge o capacitate de producţie anuală de aproximativ 5 milioane de anvelope, şi o fabrică pentru producerea de cord metalic (material folosit la îmbunătăţirea anvelopelor radiale) în zona Slatinei. Activitatea puternicului pol industrial va fi completată până la sfârşitul anului 2008 cu începerea producţiei de filtre antipoluare pentru motoare diesel la fabrica de la Bumbeşti.

Noile investiţii prevăzute până în 2011, în valoare de aproximativ 250 de milioane de euro, au drept scop creşterea capacităţii de producţie în cadrul fabricilor, îmbunătăţind considerabil competitivitatea Grupului. Noul proiect va beneficia de un ajutor din partea statului român de maximum 28 de milioane de euro.

Polul industrial din Slatina este situat într-o poziţie strategică în comparaţie cu pieţele est europene şi cele occidentale, reprezentând pentru Grupul Pirelli centrul logistic şi comercial pentru întreaga Europă de Est, zonă care face faţă mai bine decât altele conjuncturii actuale dificile din sectorul auto.

Totodată, în cursul întâlnirii de ieri, preşedintele Tronchetti Provera i-a prezentat premierului Tăriceanu programele de formare şi dezvoltare profesională destinate salariaţilor Pirelli din fabricile din România. În perioada 2006-2008, angajaţii din Slatina au beneficiat fiecare, în medie, de aproximativ 150 de zile de formare profesională, investiţia totală în formarea şi dezvoltarea profesională a personalului ridicându-se la peste 500.000 de euro. După începerea producţiei în cadrul fabricii de filtre de la Bumbeşti, numărul salariaţilor Grupului Pirelli în România va depăşi 3000.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb