Platforma socială a lui Donald Trump a devenit portavoce pentru jihadiştii militanţi ISIS

G.U.
Internaţional / 2 august 2021

Platforma socială a lui Donald Trump a devenit portavoce pentru jihadiştii militanţi ISIS

La doar câteva săptămâni de la lansarea ei, platforma socială GETTR, menită să fie un vehicul politic în mediul online pentru fostul preşedinte american, Donald Trump, s-a transformat într-o portavoce pentru jihadiştii ISIS, conform unei evaluări a activităţii sale online efectuată de Politico, informează Digi24.

GETTR a fost lansată acum în jur de o lună de persoane din anturajul lui Donald Trump cu scopul de a deveni un spaţiu de promovare pentru fostul preşedinte, în contextul în care acesta a fost dat afară de pe majoritatea reţelelor sociale mainstream după ce a instigat o insurecţie în 6 ianuarie 2021.

Reţeaua a fost foarte rapid "confiscată", însă, de conţinut al jihadiştilor, care publică clipuri video şocante şi meme-uri care promovează violenţa împotriva Occidentului, notează sursa citată.

"Statul Islamic a reuşit să exploateze foarte repede GETTR", spune Moustafa Ayad, director executiv pentru Africa, Orientul Mijlociu şi Asia la Institutul pentru Dialog Strategic, un think-tank care urmăreşte extremismul manifestat în spaţiul online şi care a descoperit prima oară conturile jihadiştilor de pe reţeaua lui Trump.

Cel puţin 250 de conturi care postează în mod regulat material al jihadiştilor au fost identificate de la începutului lunii iulie.

În lunile de după eliminarea conturilor sale de Twitter şi Facebook, Donald Trump a încercat să se reinventeze în online. În mai, el a lansat un blog care a fost închis la scurt timp, după ce a fost ridiculizat pentru numărul mic de vizitatori.

Până acum, GETTR este cea mai serioasă încercare a cercului lui Donald Trump de a reveni în online - ea este fondată de Jason Miller, fost purtător de cuvânt al lui Trump, acesta fiind şi directorul executiv al companiei.

Trump nu ar fi încă implicat în operaţiune şi nici nu are încă un cont pe această reţea. Platformă susţine că este un spaţiu de "discurs liber" şi că permite tuturor utilizatorilor să se exprime în modalităţile în care doresc, fără cenzură.

Această politică, însă, a dus la apariţia militanţilor ISIS şi ai altor grupuri jihadiste, ele însele eliminate şi blocate pe reţelele sociale tradiţionale şi care caută, acum, un nou spaţiu de unde să-şi propage influenţa în online, transmite Digi24.

"Daesh (denumirea în limba arabă a ISIS - n. red.) este aici?" a postat un cont pe GETTR. Răspunsurile care au început să curgă au fost toate afirmative. "Dacă această aplicaţie va avea succesul aşteptat, atunci ea trebuie adoptată de susţinători şi ocupată pentru a recupera gloria de pe Twitter," se arată într-un alt mesaj al jihadiştilor.

Unele dintre postările jihadiştilor de la începutul lui iulie au fost eliminate, ulterior, însă GETTR nu s-a alăturat încă Forumului Global pentru Combaterea Terorismului, o companie nonprofit folosită de reţelele clasice pentru a găsi şi elimina rapid astfel de conţinut.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. E o greșeală de redactare. Corect ar fi .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb