PLAYRESPONSIBLY.RO: Tudor Simota face dezvăluiri despre grupurile de interese din cadrul ONJN

Miscellanea / 1 iulie 2022

Tudor Simota face dezvăluiri despre grupurile de interese din cadrul ONJN

Fostul şef al ONJN, Tudor Simota, urmează să facă o serie de dezvăluiri privind grupurile de interese din cadrul ONJN, într-un interviu acordat Playresponsibly.ro.

"Într-o perioadă agitată, când Coaliţia de la putere a plănuit să cuprindă în noul Cod Fiscal prevederi legate de supra-impozitarea jocurilor de noroc cu 40%, decizie care ar urma să îngroape piaţa de profil din România, susţin specialiştii din domeniu, Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, organism aflat în subordinea Guvernului, stă pe un butoi cu pulbere.

Organizaţia care reglementează şi controlează piaţa jocurilor de noroc de la noi, aducând la bugetul de stat peste un miliard de euro anual, freamătă în aceste zile.

Conducerea instituţiei, numită poilitic şi revenindu-le de drept liberalilor, a fost schimbată peste noapte, fiind dat jos preşedintele Tiberiu-Alin Teodor. Doar că premierul Nicolae Ciucă a revenit subit asupra deciziei.

Omul aflat în fruntea Guvernului l-a instalat, într-o zi de joi, 16 iunie, pe Tudor Simota, până atunci director general al instituţiei, în funcţia de preşedinte cu rang de secretar de stat.

Luni, 20 iunie, Simota era schimbat, aruncat precum o măsea stricată, fiind promovată o persoană din fosta conducere, care ocupase până atunci postul de vicepreşedinte, Mihail-Silviu Pocora. Asta deşi, în cele 5 zile, Simota nu apucase să semneze vreun document ca şef de instituţie, fiind plecat în concediu de odihnă.

Numai simpla enumerare a faptelor indică sfere de influenţă care îl depăşesc până şi pe Nicolae Ciucă, fostul ofiţer de Armată fiind pus în situaţia să-şi anuleze semnătura pe decretul de numire.

Aflat de mulţi ani la ONJN, Tudor Simota, omul care conduce de facto instiţuţia, în condiţiile în care preşedintele şi vicepreşedintele au fost tot timpul "paraşutaţi" politic, a decis să spargă tăcerea, într-un interviu acordat pentru playresponsibly.

Fostul ofiţer de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate a promis că va desface ghemul intereselor care gravitează în jurul ONJN şi va vorbi despre fiecare personaj cu notorietate din domeniul jocurilor de noroc.

Simota şi-a luat angajamentul să răspundă şi la întrebările delicate, cum este cea despre relaţia pe care o are cu Odeta Nestor, fosta şefă a ONJN, trecută acum în partea cealaltă, reprezentând o asociaţie a operatorilor din domeniu" scriu cei de la playresponsibly.ro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Am mai comentat zilele trecute la o stire ca cei din industria jocurile de barbut ar putea scapa de suprataxa. Am spus si atunci, spun si acum: se vede cine are putere de lobby!

    1. aia e cand incerci sa convingi eventual cu beneficii ulterioare, nu cand umblii la dosare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb