PNL face apel la media să promoveze campania privind votul românilor din străinătate

Mina Irina
Politică / 22 iulie 2016

Partidul Naţional Liberal solicită instituţiilor media să sprijine campania de informare a Ministerului Afacerilor Externe privind votul românilor din străinătate, amintind că perioada de înscriere în Registrul electoral se încheie peste aproximativ o lună şi jumătate, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

"Partidul Naţional Liberal face un apel către toate instituţiile media pentru a sprijini campania de informare iniţiată de Ministerul Afacerilor Externe cu privire la votul din străinătate - prin corespondenţă sau la secţiile speciale - care va fi aplicat în premieră la alegerile parlamentare de la sfârşitul acestui an. Promovarea campaniei de informare sprijinită în acest moment de anumite instituţii media presupune includerea spotului MAE în secţiunea «mesaje de interes public»", se arată în comunicat.

Liberalii reamintesc că a fost formulată o recomandare de către Consiliul Naţional al Audiovizualului, adresată tuturor radiodifuzorilor, de a difuza spotul tv de informare a publicului privind avantajele votului prin corespondenţă.

De asemenea, ei le reamintesc românilor din diaspora că perioada de înscriere în Registrul Electoral - pentru vot prin corespondenţă sau vot în proximitatea domiciliului - se va încheia peste aproximativ o lună şi jumătate, termenul nefiind exact din cauza faptului că data alegerilor nu a fost încă stabilită prin hotărâre de Guvern.

Liberalii menţionează că solicitările de înscriere se pot face atât personal la sediul ambasadelor şi consulatelor, cât şi prin poştă.

"Subliniem faptul că neînscrierea în Registrul electoral nu împiedică alegătorul român din străinătate să voteze ca până acum la secţiile de votare de la ambasade sau consulate. Registrul electoral vizează doar votul prin corespondenţă sau cel la secţiile speciale de votare (din proximitatea domiciliului alegătorilor)", se mai arată în sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb